Viníkem je dvaatřicetiletý muž z Karlovarska, řidič autobusu Volvo. Jel směrem na Karlovy Vary a  pravděpodobně nedodržel bezpečnou vzdálenost za autobusem Iveco, který řídil osmašedesátiletý Rakovničan. Mluvčí rakovnické policie Michaela Richterová popsala: „Ten zastavil za Passatem, jehož řidič chtěl odbočit vlevo. Autobus Volvo zezadu narazil do autobusu Iveco a ten  byl odhozen na stojící osobní auto." Nikdo nebyl zraněn. Škoda zhruba 280 tisíc korun.

Mšec - Pravděpodobně někdy během noci z úterý na středu poškodil vandal v obci Mšec osobní vůz BMW. Auto stálo ve volně přístupném areálu.  Kdosi ulomil pravé zpětné zrcátko, které zůstalo ležet na zemi, a promáčkl pravý přední blatník. Škoda je spočtena na částku okolo padesáti tisíc korun.

Nové Strašecí - Ve středu odpoledne zastavila novostrašecká hlídka městské policie v Husově ulici  škodovku, kterou řídil pětadvacetiletý mladík z Rakovnicka. Na místo byli přizváni také policisté z místního oddělení, kteří  dalším šetřením zjistili, že  má dotyčný muž  platný zákaz řízení motorových vozidel, a to až do listopadu roku 2016. Jeho třiatřicetiletá spolujezdkyně z Kladenska přiznala, že ho o řízení požádala, ačkoli věděla, že má vysloven  zákaz s tím, že jí bylo špatně a nechtěla řídit. Oba se tak  dopustili přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Žena ve formě účastenství.