Velitel Městské policie Rakovník Jaromír Nový konkretizoval: „Mělo se jednat o vloupání do osobního vozidla a jeho pachatel měl být přistižen svědky." Při příjezdu na místo byl hlídce sdělen jeho podrobný popis i směr, kterým utíkal. „Kontrolou okolí místa činu kolegové nalezli muže odpovídajícího popisu. Ten ale zalezl do kamenné propusti za bývalým hotelem Viola a odmítal ji opustit," popsal Jaromír Nový.

Následovalo malé drama. Údajný zlodějíček strážníky a následně i policisty ohrožoval házejícím kamením a klackem. Vyjednávání s ním muži zákona bylo naprosto neúčinné. „A proto byl tento člověk za použití ochranných štítů vyveden," doplnil k události Jaromír Nový, kterou v tuto chvíli už řeší Policie České republiky.

Rakovník – V sedm hodin ráno vyjeli městští strážníci řešit hlasitý spor do ulice Dukelských hrdinů. Telefonátem byli upozorněni, že tam dochází ke konfliktu mezi mužem a ženou. Velitel Městské policie Rakovník Jaromír Nový popsal: „Naše hlídka do domu přijela a zjistila, že se jedná o muže z Rakovnicka a že tuto událost už řeší také přítomná Policie České republiky."

Po zhruba čtyřech hodinách měl případ pokračování. Další telefonické oznámení strážníky upozornilo, že v Palackého ulici leží opilec. „Kolegové zjistili, že se jedná o stejného muže z Rakovnicka, který byl řešen v předchozí události," doplnil Jaromír Nový s tím, že dotyčný byl vykázán z místa a z důvodu opilosti byl předvolán k pozdějšímu podání vysvětlení přímo na jejich služebně.