Ředitelka Marcela Kasíková potvrdila: „Jsme v sedmi třídách a máme počet dětí opravdu hraniční. Na konci školního roku odešla poměrně početná devátá třída, dva žáci odcházeli z nižších ročníků, další odešel na víceleté gymnázium, další děti se odstěhovaly a ještě máme čtyři děti, které se vzdělávají v zahraničí. Pokud se ještě odstěhuje kdokoli další, tak zbytek budeme muset spojit tak, aby počet žáků vycházel na šest tříd."

Dle Marcely Kasíkové se škola stále ještě nachází ve „tříletém období", kdy menší počet žáků očekávala.
„Klesli jsme už v loňském roce, takže uvidíme, jak to bude příští rok. Snad už lepší. Očekáváme totiž trochu více prvňáčků, kteří přijdou z mateřské školy. Takže uvidíme," konstatovala Marcela Kasíková s tím, že se ale musí brát zřetel na fakt, že hodně dětí chodí do křivoklátské mateřinky ze Zbečna, Újezdu a Sýkořice.
„A ty se pak většinou vrací zpět do zbečenské školy a sem přijdou až do šestého ročníku," upozornila dále Kasíková. Přesto ale věří , že by už napřesrok mohla být situace trošku lepší. „Ale to myslím, že bude trvat zase jen tak tři, čtyři roky, a pak už zřejmě bude zase dětí méně," dodala Marcela Kasíková.

A co menší počet dětí pro školu znamená?
„Tříd máme stejný počet jako loni, tedy sedm, to ještě držíme. Ale museli jsme přistoupit ke zkráceným úvazkům a musela jsem propustit jednu kuchařku ze školní jídelny. K poslednímu červnu také odešel školník a na zkrácený úvazek tady máme nového školníka," odpověděla ředitelka Kasíková
Tyto změny ale neplatí pro křivoklátskou školku. „Ta má sice o tři předškoláky méně něž loni, ale další od ledna přijdou, takže prozatím běží v nezměněném stavu," uvedla Marcela Kasíková.

Vlhko
Škola stále pociťuje dozvuky letní povodně. „Stále ještě sušíme stěny. Šatny a tělocvičnu jsme už vymalovali. Tam to vypadá relativně dobře, ale stěny v jídelně a před jídelnou nasály vlhko, atak jedou vysoušeče naplno," popsala ředitelka.

Nejhůře ale dle ředitelky dopadlo po povodni hřiště. „Povrch se trochu zvlnil, ale cvičíme na něm," řekla Kasíková. Díky tomu, že se vše stihlo ze suterénu vystěhovat včas, ještě před velkou vodou, tak na majetku žádné velké škody nevznikly. „Měli jsme spíše problém vše nastěhovat zpět a zprovoznit. To pro nás byly ty největší položky," upozornila Marcela Kasíková. Škola má dvě studny, ale vodu čerpá jen z jedné. „Vodu naštěstí bereme jen z té horní, která je u autobusové zastávky, a tam spodní voda tolik nepronikla. Vyčistili jsme ji Savem a už do týdne se nám podařilo z ní vařit," dodala ještě Kasíková.