Štafetu pořadatele letos převzal od Roztok městys Křivoklát. Přípravy vrcholí. Program s Křivoklátskými si připravují také zástupci z obcí Velká Buková, Roztok a Zbečna.

Masopustní průvod vyjde do křivoklátských uliček v sobotu 16. února ve 14 hodin 
z Amalína. Za pořadatele popsala Dagmar Pavlíčková: „Královna masopustu přijede spolu s dětmi na Křivoklát papírovým vláčkem. Do průvodu se mimo jiné zapojí děti 
z křivoklátské základky, které nám s učitelkami pomáhají 
s výrobou určitých komponentů, a také z Mateřských škol v Křivoklátě, v Roztokách a Městečku."
Kapela, která bude masopustníkům vyhrávat do kroku, bude složena z dobrovolníků, kteří si dali pracovní název „Opilecká úderka".

Programy k vystoupení na jednotlivých stanovištích si připravují rovněž lesáci a hasiči (jak z Křivoklátu, tak i Roztok) a rovněž nebude ani letos chybět Lidové divadlo Tereza Marcely Slavíkové ani vystoupení historické skupiny W-Arlet. „Přímo na hradě by měla přijít na řadu zajímavá hudební produkce. Je to překvapení, a tak nebudu zatím prozrazovat více," doplnila Dagmar Pavlíčková

O zábavu tedy určitě nebude nouze.

Průvod se zastaví až u křivoklátské sokolovny, kde je od 17 hodin naplánována nejen taneční zábava s kapelou Melodie, ale i další překvapivé vystoupení. „Každý je srdečně na náš masopust zván a může samozřejmě přijít i v masce. Pak bude vítán ještě více," doplnila Dagmar Pavlíčková.