Je to například přechod pro chodce u Vysoké brány, U Vrátných nebo na Zátiší na ulici Plzeňská. „Vedle přechodů kontrolují rychlosti vozidel kolem škol i v blízkosti přechodů," upřesnila tisková mluvčí rakovnické policie Jana Žáčková.

Kromě Rakovníka hlídají přechody pro chodce také městští strážníci v Novém Strašecí. Ráno před osmou je potkáte na přechodu u polikliniky, před základní školou, v Palackého ulici. Dohled nad přechody střídají.

„V Novém Strašecí jsme tři dny v týdnu. Dva dny dohlížíme na přechody v přilehlých obcích, to znamená v Lánech, Rynholci, Tuchlovicích a Kamenných Žehrovicích," informoval Deník vrchní strážník Martin Novák. Provoz je podle něj bez problémů. Chodci i řidiči jsou ukáznění. Jen dětí chodí méně, zřejmě je rodiče více vozí auty.

Zvýšenou kontrolu bezpečnosti silničního provozu vykonávali policisté také během obávaného posledního prázdninového víkendu.

V celém poprázdninovém týdnu běží akce Zebra se za tebe nerozhlédne. Při ní dopravní policisté s tiskovou mluvčí Janou Žáčkovou proberou s předškoláky a nejmenšími školáky dopravu, vyzkoušejí si správné přecházení a znalosti dopravních značek.

Za odměnu na ně čeká prohlídka policejní výstroje, výzbroje a vozidel.
V pondělí policisté navštívili Mateřskou školu ve Všetatech, Panoším Újezdu a se základní školou i v Křivoklátu.

Dnes policisté působí na přechodech u Třetí základní školy v Rakovníku.