Nezklamal ani letošní, v pořadí již 5. ročník .Celodenním programem jako obvykle provázeli moderátoři Jirka a Jarda z D.A. Bezevšeho. Bavili se místní i hosté z celého regionu.

Během dne jste v obci mohli vidět spousty rytířských soubojů, divadelní přestavení, kejklíře Lupína, břišní tanečnice, mažoretky, létající dravce, kouzelníka. Za místní konstatovala Iveta Maierová: „ Když ty triky vidíte v televizi, tak si říkáte, že je to šikovně natočeno, ale když kouzlí přímo dva metry od vás, to pak zůstává nad jeho umem a šikovností skutečně rozum stát."

K tomu všemu si hosté Kroučové mohli dopřát studené pivečko, teplou medovinu či mohli ochutnat dle Ivety Maierové: „Úžasnej čaj v příjemné atmosféře čajovny."

Dítka si zařádila na skákajícím hradu nebo se dle chuti svezla na kolotoči. „Nikdo nepřišel zkrátka, všude se debatilo, lidé se setkávali po letech, kdy z dětí vyrostli dospěláci a měli sebou za ruce zase svoje děti," upozornila Iveta Maierová.

Večer následovala taneční zábava okořeněná velkolepou Ohnivou show a ohňostrojem. „Všichni se skvěle bavili. Paní starostko, díky za bravurně zorganizovanou akci, která se v Kroučové konala pod záštitou senátora Marcela Chládka," poděkovala ještě za všechny hosty slavností Iveta Maierová.