Dostavba u pivovaru by měla být hotova ještě během letošního roku, s následným přemístěním stáčecích linek se počítá až v roce 2011, kdy se také počítá s instalací nových pasterizačních jednotek a novým zařízením na balení lahví do kartonů.

„Nové pastery umožňují citlivější zacházení s pivem při výrobě a pomáhají tak zachovat vysokou senzorickou kvalitu piva po celou dobu minimální trvanlivosti.

Nové balicí zařízení zase umožní pružně reagovat na rostoucí požadavky zákazníků a zajistí také maximální kvalitu balení našich výrobků,“ upřesňuje manažer a vrchní sládek pivovaru Tomáš Kosmák.

Podle vrchního sládka nové zařízení a technologie nejen že ulehčí obslužnost stáčecích linek, ale také dojde k významným úsporám. „Počítá se také se zavedením nových, moderních řídících systémů stáčecích linek, které umožní sledovat celý proces stáčení a detailně vyhodnocovat jeho průběh,“ informoval Tomáš Kosmák.

V pivovaru dojde také k reorganizace logistické části. Podle Kosmáka budou rozšířeny především plochy pro třídění a skladování prázdných obalů a dojde také k přesunu některých stanovišť tak, aby byly jednotlivé skladované komodity snadněji dostupné a efektivněji přepravovatelné.

Vedle přestavby probíhá v Královském pivovaru Krušovice řada investic do nových technologií, například pro úsporu vody při výrobním procesu nebo pro snížení zátěže odpadních vod. Díky tomu pivovar ušetří až čtyřicet procent spotřeby vody oproti letům minulým.