Akci připravil rakovnický klub Nedrog, který pracuje s rizikovými skupinami dětí a mládeže společně se střední integrovanou školou Jirkov v Rakovníku. Nedrog pomáhá středním školám a učilištím s protidrogovou prevencí.

„Aby to nebylo jen suché přednášení, pozvali jsme sem tři mladíky, kteří svůj život začínali vlastně jako uličníci. Postupně se ale vypracovali k úspěchu. Nyní propagují zdravý životní styl, nepijí, nekouří," řekl Jiří Cafourek z Nedrogu.

Jako první se studentům představil Dominik Nekolný, vícemistr světa a pětinásobný mistr České republiky v akrobatické jízdě na kole. Na svém kole předvedl řadu pěkných kousků.

„Tento sport se česky jmenuje „Rovná země." Vychází z toho, že k němu nepotřebujete žádné složité překážky, jen to kolo. Na závodech během tří minut musíte předvést bez chyby jen to nejlepší. Výkon hodnotí porota," představil krátce sport Dominik Nekolný. Začínal s ním v osmnácti letech. Nyní je mu šestadvacet.

„Tipněte si, proč jsem tetovaný?" vyzval přítomné Dominik a vzápětí vše vysvětlil:

„V devatenácti jsem si řekl, že chci mít potetované celé tělo. Nyní jsem toho skoro docílil. Tím chci říci, že i teď, když jste na střední škole, musíte mít nějaké cíle, za kterými chcete jít a musíte něco obětovat."
Dále Honza Hanko představil parkur, poměrně mladý sport, při kterém mladí skáčou a překonávají různé překážky v městské zástavbě.

O svých zážitcích vyprávěl český polárník Pavel Blažek. Ten například uskutečnil několik zimních přechodů Bajkalu.