Tato kategorie se zrodila nedávno s příchodem elektromotorů a nových  konstrukčních materiálů. Nejprve se modeláři scházeli jen k přátelskému polétání a to nakonec přerostlo v soutěž s názvem GeeBee Cup. Název vznikl podle letadla, které dalo upoutaným modelům základní tvar. 

V sobotu se bude soutěžit ve dvou kategoriích,  a to upoutané školní modely (UŠ), zvané ušáci, a mezinárodní upoutaní haloví akrobati (F2B).  Poletí žáci, junioři i senioři.  Povzbudit piloty může každý, kdo má chuť. 

„Soutěž se v tomto rozsahu koná na Rakovnicku poprvé a určitě bude na co koukat. Oficiální zahájení je v sobotu ve třináct hodin. Nejlepší podívaná bude  tak od dvou hodin, kdy se soutěž pořádně rozjede,“ pozval zájemce Jaromír Hoblík, ředitel soutěže.
Soutěž v Rakovníku je volným pokračováním závodů  halových upoutaných modelů.

Začátkem února se modeláři utkali na GeeBee Cupu v Pardubicích. Tady se  Rakovničtí  v mezinárodní účasti ze Slovenska, Polska a Bulharska  rozhodně neztratili. V kategorii školní upoutané modely  žáci, junioři  obsadili první místa.

Soutěž halových upoutaných modelů pořádá Leteckomodelářský klub v Rakovníku. Pokud si nechcete nechat ujít zajímavou podívanou, přijďte do nové tělocvičny První základní školy v Rakovníku už tuto sobotu ve třináct hodin.