A jak už název napovídá, vystoupil při něm kladenský ženský pěvecký sbor Smetana na podporu sedmileté Terezky z Řevničova na Rakovnicku, které bylo diagnostikováno vážné onkologické onemocnění.

Celkem bylo vybráno 17 tisíc 700 korun. Šek na tuto částku byl po skončení koncertu slavnostně předán rodině malé dívky, a to za přítomnosti zástupců nadace SOS Andělé Rakovník, která celou akci zaštítila.

Klíčovou osobou, která vše zorganizovala a dala do chodu, byla Renata Turecká z Desáté základní školy Kladno. Druhá sbormistryně Soňa Macháčková vysvětlila: „Byli jsme pouze osloveni, abychom Terezce zazpívali, což jsme rádi splnili. Moje sestra Renata pracuje na Desáté základní škole Kladno a má tam kolegyni, která spolupracuje s rakovnickými Anděli a tak se dozvěděla o Terezce a rozhodla se, že bychom mohli této rodině pomoci."

Jednatelka ženského pěveckého sboru Smetana Iva Štěrbová popsala pro Rakovnický deník atmosféru koncertu: „V první řadě seděla Terezka s rodiči. Její maminka vypadala velice vyrovnaně. Je vidět, že nelehkou situaci už zvládá. Kdežto pro nás účinkující a návštěvníky, kteří přišli a přispěli, to byla zcela nová věc. Takže na nás všech bylo dojetí vidět."
Terezce sbor Smetana daroval během vystoupení mimo jiné skladby: Ave Maris Stella od Edvarda Griega, Vyběhla bříza běličká od Antonína Dvořáka či spirituál Spirit of got.

A co na tak vysokou peněžní částku coby dar pro Terezku říká předsedkyně Spolku S.O.S Andělé Rakovník Vendula Blechová? Nemůže své dojetí než vyjádřit slovy: „Jsme nadšeni. Akce to byla krásná. Terezce se vystoupení sboru také moc líbilo," uvedla Vendula Blechová s tím, že peníze rodina použije na cesty za lékaři, neboť za nimi jezdí pravidelně i do Brna.
Velký dojem udělala na ženský kladenský sbor i pořádající organizace S.O.S Andělé: „Mají vše pevně v rukou a ví, co chtějí dělat. V tomto ohledu jsme s nimi moc rádi spolupracovali," dodala ještě k tématu Iva Štěrbová.

Renata Turecká by touto cestou ještě ráda vzkázala: „Posílám velké poděkování Janě Patrákové a obyvatelům Řevničova, kteří Terezce přispěli téměř celou částku. Ještě jednou všem za pomoc děkujeme."