Regionální masopust obcí Křivoklátska má výbornou pověst a proto není divu, že si ani ten letošní, roztocký nenechaly ujít davy lidí.
Jednotlivé obce, které se střídají v pořadatelství, vyšlou vždy do akce několik svých zástupců a ti pak na jednotlivých stanovištích předvedou své zábavné scénky.

Váha zahájení a povolení masopustu byla tedy na starostce pořadatelské obce: Lence Peterkové. Dirigentské žezlo nad průběhem taškařice si pak převzala znovu zvolená královna masopustu Dáša Pavlíčková. Tu bylo ale nutno nejprve najít mezi třemi maskovanými postavami. Pomáhala i zlatá muška aneb patřičně okostýmovaný starosta Velké Bukové, Pavel Moucha.
„Bude veselo!," slíbila královna Dáša.

Pak si všichni museli zacpat uši, neboť Společnost života středověkého W -arlet a Společnost pro hrad Týřov dodaly zahájení důraz výstřelem z husické hákovnice. Za spolupořadatele zdůraznila Miluše Svobodová: „Jde o to, aby se měli možnost lidé na chvíli zastavit a odreagovat se od běžných, všedních starostí." První vystoupení patřilo společnému, hudebně-tanečnímu vystoupení křivoklátských a roztockých hasičů s ukázkou atypického zásahu proti ohni velkými vařečkami. Roztocký hasič Luděk Egert: „Scénku jsme vymýšleli všichni dohromady. Ale bylo to takové hodně narychlo." Divák Tomáš Bednařík ho ale ubezpečil: „Bylo to pěkné!"
U školy zazpívali a zatančili na lidovou notu předškoláci z Mateřských škol Roztoky a Městečko. Na několika fotografii vidíme Marfušu s mámou, které jsou vyděšeny dopisem od Nastěnky, jež po nich požaduje část dědictví. Notoricky známou pohádku tak s velkým úspěchem díky aktuálním dialogům a zápletce do současnosti situovali zaměstnanci Lesů České republiky Křivoklát.

Mezi maskovanými diváky byla mimo jiné dvojice Marie a Jakub Slapničkovi z Černošic: „Máme na Křivoklátě babičku. Před lety jsme byli na křivoklátském masopustu a protože se nám líbil dorazili jsme i do Roztok jako šašek a pivo."

Velká Buková nasadila na zastávce u bytovek do akce team sličných rozstleskávaček, společně s nimi vystoupilo družstvo invalidních sportovců. Dramaticko-komický souboj pak nabídly Společnost života středověkého W -arlet a Společnost pro hrad Týřov.

U obecního úřadu pak čekalo na všechny velké překvapení: příjezd hlavy státu, prezidenta Miloše Zemana. Ten brilantně sehráli zástupci Městečka. Následovalo oficiální vyhlášení Národního medvědího parku Křivoklátsko, kam bude turistům vstup povolen jen za přítomnosti medvěda.

Oslavy vyvrcholily na sále místního hotelu. „Připravili jsme zde několik soutěží," upozornila Miluše Svobodová.
Masopustní klobouk si převzali Křivoklátští. Pořadatelství tak pro příští rok přechází na ně.