Nově zrekonstruované prostory jednoho z pavilónů Mateřské školy na Zátiší v Rakovníku si na pozvání tamní ředitelky Evy Kodešové přijel prohlédnout rakovnický starosta Zdeněk Nejdl.

„První impuls byl o tom, že přišel požadavek o navýšení počtu tříd. Donedávna zde byl využit pouze jeden pavilon, kde byly dvě třídy,“ popisoval Zdeněk Nejdl. Investice na rekonstrukci jedné z budov se vyšplhala do výše 1,3 milionu korun. Zastupitelstvo města pak ještě rozhodlo navýšit příspěvek ještě na dovybavení. To podle slov starosty vyšlo přibližně na 300 tisíc korun.
V přízemí pavilonu vznikla nová moderní třída s šatnou a sociálním zázemím. V patře pak prostorná tělocvična, ve které se děti mohou věnovat pohybovým aktivitám.

„Rekonstrukce probíhala v červenci a srpnu. Ze začátku to vypadalo, že budeme mít skluz, ale nakonec se všechno dohnalo. S realizační firmou i městem byla dobrá spolupráce. V průběhu oprav bylo dost víceprací. Na ty se přišlo až při odkrytí stavby. Všechny činnosti spojené s rekonstrukcí byly ukončeny týden před zahájením provozu. Ještě nám tu zbývá něco dovybavit, ale jinak jsem spokojená,“ nechala se slyšet ředitelka Eva Kodešová.