Bytové jednotky se v domu v ulici S. K. Neumanna, který vlastní město Rakovník, měly postupně stát majetkem zdejších nájemníků. Ovšem ti se právě na vedení města obrátili s tím, že údajně je kdosi obchází a nabízí jim nějaké výhodné podmínky a podpis nějakých dokumentů. Přední představitelé města záměr privatizace tak okamžitě zrušili.

"Od některých nájemníků jsme zjistili, že je kdosi obchází a dává jim něco podepsat. Nevíme, o co se přesně jedná, ale údajně ten člověk nájemníkům nabízí, že za ně byty zaplatí. Předpokládáme tak, že by se mohlo jednat o smlouvu o smlouvě budoucí, nebo něco podobného. To se nám nelíbilo, protože cílem privatizace je mimo jiné to, aby lidé, kteří v těch bytech bydlí, mohli byty užívat jako vlastníci a starat se o ně," řekl Rakovnickému deníku starosta Pavel Jenšovský.

Rakovnická policie se případem údajně nezabývá, jelikož nemá podnět.

Budova bytového domu, která nutně potřebuje opravit, by se už v příštím roce měla dočkat nové střechy, kromě toho bude nutná také rekonstrukce vytápění, poté by mělo dojít i na další části jako zateplení, fasádu a podobně.

Ilustrační foto
Bytů na Rakovnicku poněkud přibylo
Ilustrační foto
U Lišan stojí nové provizorní vedení