A nebylo to poprvé, co studenti ze sousední ekonomky do domova seniorů zavítali. „Vloni jsme tady měli studenty z ISŠ Rakovník, předloni to byla také Ekonomka. Předtím jsme ještě byli na Zátiší, takže buď k nám přišel někdo od Města, nebo jsme si Mikuláše dělali sami,“ prozradila jedna z aktivizačních pracovnic Kateřina Brunclíková.

Masarykova obchodní akademie nabídla sama. „Dokonce k nám přišli i vloni, ale až na odpolední zábavu. Jako třída se složili a přinesli nám dáreček, stejně jako letos. Jsou to dobroty ke kafíčku, cukroví, buráky, čaje, ale i přáníčko,“ doplnila Kateřina Brunclíková.

Mikulášskou nadílku si užily děti ve Mšeci.
Mikulášskou nadílku si užily děti ve Mšeci

Studenty druhého ročníku ekonomického lycea doprovázel i jejich třídní učitel Miroslav Koloc, který Rakovnickému deníku prozradil, jak k navštěvování Domova Na Zátiší došlo. „Iniciativa vzešla přímo od studentů. Mikuláše dělají i u nás na škole a tak se rozhodli, že budou chodit i sem - číst, nebo si se seniory povídat, a to po celý rok. S tím je tedy spojen i Mikuláš, máme to sem blízko a je to vhodná příležitost mezi generacemi se takto sejít,“ sdělil Miroslav Koloc.

Rakovnické seniory čeká odpoledne ještě Mikulášská zábava. K tanci a poslechu jim zahraje Jaroslav Tříska s dcerou.

V Šanově se uskutečnil adventní jarmark a rozsvítil se vánoční stromek.
Rozsvěcení vánočního stromu v Šanově tradičně doplnil i adventní jarmark