Případem se již zabývá rakovnická policie na popud Města Rakovníka. Jakékoliv nařčení však vedení rakovnického klubu razantně odmítá.

Předseda fotbalového klubu Jiří Froněk se nechal slyšet, že klub má dokumenty v pořádku. „Od ministerstva jsme obdrželi odpověď o přidělení dotace. Na základě toho jsme poté řešili další technicko-administrativní věci, žádali jsem o stavební povolení a podobně, stavba byla následně také zkolaudována. Řešilo se pouze to, že není zaplacena. Vše ale máme v originálu uložené. Je to pro mne zvláštní věc," nechal se slyšet Jiří Froněk, který je v současné době na dovolené a k celé věci se blíže vyjádří až po svém návratu.

Co se přesně stalo a kdo tvrdí pravdu, už nyní zjišťují rakovničtí policisté. „Vzhledem k tomu, že při schvalování příspěvku města ve výši 3,6 milionu korun byla ze strany Tatranu Rakovník předložena potvrzení o poskytnutí dotace s podpisy a razítky ministerstva financí, předalo vedení města celou záležitost orgánům činným v trestním řízení z důvodu podezření z podvodného jednání neznámého pachatele," informovala Alida Štulajterová.

Kdo nakonec zmíněných patnáct milionů korun doplatí a jak se kauza okolo fotbalového hřiště s umělým povrchem bude vyvíjet dále, vás budeme včas informovat.