Jako první zazněla píseň od Marty Kubišové Nepiš dál. Hit Petry Janů a Věry Špinarové si spolu „vystřihly" Kateřina Blažková a Marcela Kubičková. Na řadu také přišly písně Roň slzy nebo Hej, Jude. Muzikanti nezapomněli ani na dvanáctku, což nebylo pivo, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale orchestrální skladba, ve které se opakuje dvanáct taktů.

„Tou jsme si vypomáhali, když bylo potřeba natáhnout hraní. Tenkrát jsme znali pár písní a museli jsme „utáhnout" celou zábavu," vzpomínal Grűnvald. Ano, tenkrát, kdy tato bigbeatová kapela na Rakovnicku vznikla, Beatles pokořili Ameriku, Rolling Stones plnili příčky světových hitparád a v Praze hrál Olympic, Mefisto a Flamengo. Rakovnický deník kapele k narozeninám blahopřeje. A na pravé rifle se stály dlouhé fronty v Tuzexu. Však také ani jeden z tehdejších členů rifle neměl. Ale to vůbec nevadilo. I tak hráli pro své příznivce s chutí a velkým nasazením, stejně jako po padesáti letech v Klubu mládeže v Rakovníku.
Na pódiu nastoupili zakládající členové kapely i „mladá krev". A narozeninový koncert pokračoval dál, například písní Dál od skupiny Rolling Stones s českým textem jednoho z Modrých Raků Jardy Nováka. Pánové i dámy nezapomněli ani na „velmi oblíbenou" píseň bubeníka Rosti Odvárky Boty proti lásce od Yvonne Přenosilové.

Došlo také na improvizaci. Píseň Blizard si s kapelou naostro zazpíval „zapomenutý" zpěvák Karel Doubek. Ten je spolu s Květoslavem Blažkem zapomenutý pouze ve vzpomínkové brožuře, která vyšla k padesátinám Modrých Raků. Oba pánové přišli na koncert a spolu s nimi ještě další tehdejší kolegové a kamarádi. Celý večer tak byl nejen plný dobré muziky, ale také krásného setkání.
„A proto jsme náš koncert uspořádali. Sešli se tu kamarádi, kteří se neviděli i třicet let," dodal Jan Grűnvald.