„Letos jsme masopust pojali jako cirkus. Je to spíše taková legrácka. Děti se převlékly za cirkusové postavičky. Pomáhali nám hodně rodiče. Maminky dělaly kostýmy, napekly, zkrátka jsou zlaté," vysvětlovala Marie Podobová , vedoucí dětského folklórního souboru Borůvky, který tančí pod Domem dětí a mládeže v Rakovníku. A ten právě společně s Borůvkami letošní akci už podruhé připravil.

Při první zastávce na Husově náměstí se předvedli žongléři ze Základní umělecké školy v Rakovníku. S paní učitelkou Evou Sukovou už trénují dva roky. Žonglovali s míčky i s kužely.

O kus dál se předvedli krasojezdci slon s medvědem, kouzelnice a další. Vše s patřičným komentářem dvou klaunů. Dál prostředek náměstí patřil artistům. Čtyři dívky neohroženě metaly na dlažebních kostkách hvězdy, přemety a na závěr postavily pyramidu. Před radnicí čekal přítomné pozdrav jara. Velké kvočně se vylíhlo hejno malých kuřátek. Neposedná kuřátka tancovala ptačí tanec. Postupně se přidávaly další a další děti.

O vrchol masopustu se postarala soutěž o nejlepší koblihu. Koblihy pekli jak hospodyňky, tak i rakovničtí pekaři. Pětičlenná porota to vůbec neměla lehké, hodnotila deset kousků.

Nejlepší koblihy usmažila Alena Folberová. Na druhém místě skončila Dana Podobová a na třetím Miroslava Donátová.