Na poslední radě města bylo rozhodnuto o tom, že město uzavře smlouvu s dodavatelem na zpracování projektové dokumentace pro provádění stavby právě na tuto akci za cenu 1 470 150 korun. „Úkolem je dokončení přípravy dokumentace během tohoto roku. Záměrem vedení města je v roce 2019 výběr dodavatele a v návaznosti na ukončení rekonstrukce Městského plaveckého bazénu pak zahájení rekonstrukce a přestavba těchto objektů,“ vysvětlil mluvčí rakovnické radnice Jiří Cafourek.

Gymnázium Zikmunda Wintra v Rakovník
Rakovnické gymnázium se stalo fakultní školou

Jelikož došlo ke změně zákona o veřejných zakázkách, je nutné před vypsáním zakázky, aby mělo město hotovou dokumentaci pro provedení stavby, kde se promítnou i technické změny oproti původnímu projektu. „Ty budovy jsou dlouhodobě opuštěné a chátrají. Pokud nechceme, aby se náklady na jejich údržbu ještě zvyšovaly, musíme s nimi začít něco dělat,“ uvedl starosta města Pavel Jenšovský.

Město nepředpokládá, že by rekonstrukci budov, jejíž výše se odhaduje projektant na částku mezi 75-90 miliony korun, muselo financovat z nějakého bankovního úvěru. „Budeme žádat o dotace, ale pokud nebudou přiděleny, myslím si, že budeme schopni projekt financovat i z městského rozpočtu,“ upřesnil Jenšovský.

RC Rakovník - Karlovy Vary, II. liga 2016
Rugby je taková velká rodina, říká Topinka