Disciplíny ještě pokračovaly na dalších stanovištích, Tam závodníci kutáleli pneumatiku z osobního auta i s diskem. Svoji šikovnost předvedli při zatloukání hřebíků do velkého špalku, vše samozřejmě za mohutného povzbuzování svých kolegů. Ono například „ukočírovat" co nejrychleji pneumatiku v přesně dané dráze dá někdy pořádnou práci. Ale lehce si s touto záludnou disciplínou poradili hasiči ze Skryj. Eliška Kratinová ze Skryj dopravila pneumatiku do cíle v rekordním čase. „Bolí mě od toho ruce a mám je špinavé," zhodnotila svůj výkon v cíli a dodala: „Už mám trochu natrénováno. Pneumatiku jsme kutáleli na soustředěních i různých závodech." Hasiči ze Skryj trénovali také před závodem, kdy se den předem sešli na tři hodiny a disciplíny si několikrát vyzkoušeli. Posledním úkolem soutěže byla střelba ze vzduchovky.

Soutěže se zúčastnili mladí hasiči ze Skryj, Čisté, Sence a Krupé. Bojovali v těchto věkových kategoriích: starší dívky a hoši, mladší dívky a hoši. Zahanbit se nenechali ani ti nejmladší v přípravce. Jen kutáleli prázdnou pneumatiku bez disku, zdolávali trochu jednodušší překážkovou dráhu a trefovali se míčky do kbelíku.

„Soutěž jsme letos připravili poprvé. Chtěli jsme, aby děti o prázdninách také něco dělaly. Plánovali jsme ji až na poslední prázdninovou sobotu, ale měl být Soptík. Ten se nakonec přesunul na šestého. Ale účast je slušná, i když je ještě plno dětí na prázdninách," uvedl Josef Kessler, náměstek starosty Okresního sboru hasičů Rakovník.

Jednotlivé disciplíny pořadatelé volili tak, aby pro děti připravili trochu něco jiného. Překážková dráha vycházela z hasičských disciplín. Střelba ze vzduchovky bývá na branných závodech. Kutálení pneumatiky a házení míčků do kbelíku okoukli na jiných soutěžích. Takže mladí hasiči už většinu disciplín znali.

Žádné zvláštní přípravy většinou nedělali, stejně jako hasiči z Čisté, jak prozradil referent mládeže Sboru dobrovolných hasičů Čistá Vlastimil Schuh: „Naši hasiči měli o prázdninách soustředění, takže jsou stále v pohybu. Žádnou zvláštní přípravu jsme nedělali. Na soutěž se těšíme. Je to nová silová soutěž. Přijeli jsme podpořit místní pořadatele. Dětí je tu dost, to je o prázdninách překvapující. Je vidět, že děti soutěžit chtějí."
Čistečtí hasiči spolu prožili část prázdnin. Devět dní tábořili na Hrachově. „Jezdíme takhle každý rok. Pobyt by se dal přirovnat k táboru. Akorát jsme to pojali jako soustředění, to znamená devět dní intenzivního tréninku," vysvětlil Vlastimil Schuh.

Po dopoledni plném sportovních výkonů čekala hasiče i ostatní děti zábava při rozloučení s prázdninami.
I při něm plnily různé zábavné úkoly, například chůzi na chůdách, skákání v pytlích, trefování se míčky do obrovské tlamy, nebo přenášení pingpongového míčku na lžíci po kladině. Zaslouženou odměnou bylo pro všechny na závěr společné opékání špekáčků.

Akci připravili hasiči ze Sence a Lubné. Podpořil ji Středočeský kraj a Hasičská pojišťovna.