Chytat ryby bez poplatku jim umožnili členové Českého rybářského svazu v Jesenici. „Jako zázemí jsme využili tábor U Zbořeného Mlýna, což bylo ideální. Kromě Bahňáku jsme ještě chytali na rybníku Štikovém," popisoval vedoucí rybářského kroužku Jaroslav Vorel.

Mladí rybáři dokázali u rybníka sedět skoro celý den. Někdy vyrazili ráno a chytali až do oběda, jindy se u rybníka vystřídali i o oběd a vydrželi tam až do svačiny, nebo si vyšli večer.

Kromě rybařiny hráli různé hry a soutěže. Také spali pod širákem. „Jen do celotáborové hry jsme se letos po loňských zkušenostech nezapojili. Často to znamenalo program na celý den a to se nedalo s rybařinou skloubit. Proto jsme si letos připravili svůj program," vysvětloval Vorel.

I tak se klukům a jedné dívce na táboře líbilo. Odbornou radu a seznámení s rybářskými novinkami zajišťoval Vladimír Noll z rakovnické prodejny rybářských potřeb. Jako druhý vedoucí na táboře pobýval Jan Švácha.

V příštím roce vedoucí plánují udělat tábor ve větším, ale to se zřejmě budou muset porozhlédnout po místě s větší kapacitou. Už letos totiž museli odmítnout osm dětí, které nebyly členy rybářského kroužku. Stejně jako letos bude týdenní.

„Myslím, že je to tak akorát, protože letos ten poslední den vydrželi u vody jen ti skalní rybáři," mínil Vorel. Nádobíčko na táboře měli rybáři svoje. V kroužku si pruty půjčují. Přispívá na ně Dům dětí a mládeže a také Základní organizace Českého rybářského svazu v Rakovníku, pod kterou od května kroužek také patří. Pobyt na táboře vyšel na dva tisíce sto korun.