„Lepily jsme ho celý týden. Pomáhali nám děda s babičkou," vysvětlovala Eliška. Na náměstí se u jednoho ze stánků pořádně změřil a zapsal do seznamu mezi ostatní. Dívky totiž nebyly samy, kdo řetěz vyráběl. U stánku se tvořila pěkně dlouhá fronta. Soutěže o nejdelší papírový řetěz se zúčastnilo pětadvacet soutěžících. Nejdelší řetěz měřil sedmdesát šest metrů. Dál se všechny řetězy spojí a ozdobí se jím vánoční strom na Komenského náměstí. Příští rok se tvůrci řetězů pokusí udělat ještě delší řetěz než letos.

Soutěž o nejdelší řetěz nebyl jediným bodem programu slavnostního rozsvěcení vánočního stromu. Vánoční písničky a koledy zazpívaly děti z místní základní školy. Zřejmě jejich zpěv přilákal o týden dříve nebeskou a pekelnou návštěvu. V kočáře taženém dvěma hnědáky přijeli směrem od Rudy Mikuláš a anděl. Na kozlíku seděla dvě pořádná čertiska. Ta hrozila na přihlížející pekelnými košťaty a těšila se za týden na shledanou. Stejně jako Mikuláš s andělem. Ti však děti zdravili.

Když jejich kočár zmizel z náměstí, starosta Karel Filip spolu s dětmi začal odpočítávat od deseti do jedné a pak se rozzářil vánoční strom.

Ještě jednu novinku přineslo letošní rozsvěcení stromu. V části náměstí bylo několik stánků s vánočním zbožím. Vše v režii místních. Takže adventní věnce i vánoční dekorace tu nabízeli žáci středního odborného učiliště oboru zahradník. Obyvatelky domova seniorů napekly dětem linecká kolečka s marmeládou. Další šikovné ženy a dokonce i muži vytvořili drobné dárky, například zvonečky z přírodního provázku, nebo bílé adventní věnce či pečený čaj. Dívky Lucie a Anička zase nabízely výrobky svých kolegů z místní základní umělecké školy.