Všechny byly jak se patří vymóděné i namalované. Ty, které se chtěly ještě trochu přikrášlit, si zašly do salonu k Libuši Chytré a ta jim na obličej namalovala ornamenty podle svého výběru.

Opravdu záležet si daly čarodějnice Michaela Holečková a Sabina Poláková a na slet se pěkně „vyfikly." „Probraly jsme doma skříně. Vybraly jsme, co se hodilo a společně jsme se sešly, abychom se oblékly," popisovaly obě dívky. Pak čarodějnice i čarodějové pustili do soutěží pod přísným dohledem starších čarodějnic.
U jedné například museli prokličkovat slalom s pořádným pavoukem na lopatě. U druhé vylovit z krabice bonbon mezi různou havětí, pavouky, krysami a podobně. Za všechny splněné úkoly náležela sladká odměna. Po soutěžích všechny čarodějnice dostaly čísla a odstartovala volba Miss čarodějnice. Ta nejhezčí získala čarodějnickou korunku a čokoládu, všechny děti pak černý čarodějnický balónek.

Po té vzplála hranice s velkou vycpanou čarodějnicí. Tu jako vždy udělali starší žáci ze základní školy v Chrášťanech.

Jak, vysvětlila učitelka Eva Divišovská: „Vytvořili jsme ji společně o pracovní vyučování. Hlavu jsme vycpali papírem. Oblékli jsme jí do šatů ze starých látek. Někdy použijeme i vyřazené šaty, které nám věnují maminky."
Čarodějnice v Chrášťanech připravil už tradičně obecní úřad ve spolupráci ze základní a mateřskou školou a místními dobrovolnými hasiči. Ti jako vždy zajistili občerstvení.Nakonec si všichni opekli špekáčky.