Dalších gratulantů se sešla pěkná řádka. Sál kulturního domu zaplnili rodiče, zaměstnanci současní i bývalí a také bývalí žáčci. Oslavy „rozjeli" také ti, co školku právě navštěvují. Předvedli, co se naučili v tanečním kroužku a kroužku angličtiny. Pak přišlo na řadu vystoupení všech dětí ze školky, které se naučily společně se svými učitelkami.

Jak ho společně připravovali, vysvětlila ředitelka školky Anna Šajnerová: „Přemýšleli jsme, co připravit, aby program nebyl tak dlouhý. Nakonec jsme udělali takový průřez. Působím ve školce osm let, proto jsem vzpomínala, co se za tu dobu dětem i rodičům nejvíce líbilo."

Zvítězily čtyři tanečky nejmladších, prostředních a nejstarších žáčků. Například nejmenší se proměnili ve Šmouly a předškoláci předvedli vystoupení Šťastné děti. Ve slavnostní atmosféře se pak žáčci školky rozloučili se svými nejstaršími kamarády, předškoláky. Ti jako správní absolventi dostali stužku.

Součástí slavnosti byla také výstava kronik a fotografií. Na těch černobílých se poznávala tehdejší děvčátka, nyní zasloužilé maminky, ale i tatínkové. Třeba Čestmír Kotelenský z Rudy už byl trochu odrostlejší, když se školka otevřela, ale přesto má své vzpomínky: „Když jsem přišel 
z vojny na opušťák, zrovna se dodělával kolem školky plot. Tak jsem při tom také pomáhal. Tenkrát se školka stavěla v tzv. akci Z."

Pak sem vodil i své děti, dceru Kateřinu a syna Čestmíra. „Chodil sem také vnuk, teď už je ve škole. Nejprve navštěvoval školku tady, pak v Rynholci, a říkal, že tady je jeho nejmilejší školka," dodal Čestmír Kotelenský. Průřez fotografiemi se promítal jako prezentace. Hosté si také prohlédli obě budovy mateřské školky.

Mateřská školka je jednotřídní, ale pro velký počet dětí je druhá třída zřízena nedaleko, v budově místního kulturního domu.