Systém výuky jízdy prozradila majitelka ranče Květa Aichlerová: „Mezi dětmi je o jezdectví velký zájem. Určitě k tomu přispívá i systém výuky Pony Games, jehož prvky do hodin také zařazujeme. Děti jezdí na permanentky, to znamená, že se učí samy s trenérem hodinu v hale. Dělají tak velké pokroky a více je to baví." Pony Games je hodně oblíbené.

Už tři jezdce z Aury chytla tato disciplína tak, že by v ní chtěli závodit. Štěpánka Skleničková dokonce jezdí republikové soutěže.

Na ranči se do sedla dostanou už hodně malé děti. Když jsou pak větší, mohou si přivydělávat péčí o koně, to znamená, že jim vykydají hnůj, podestelou. Tím mají hodiny levnější. Starší děti zvládají parkur i drezuru a také na vyjížďky do přírody.

„Máme tu zásadu, že dítě jede s koněm ven, až když ho plně ovládá. Je to z bezpečnostních důvodů. Kůň může být hodný, ale nikdy nevíte, co udělá. Vždy je to v dítěti. Pokud dokáže zvíře ovládat, může jet ven na jakémkoliv koni. Samozřejmě, u koní vždy nějaké riziko je," vysvětlovala Květa Aichlerová.

Pony Games

- je nová disciplína
- jezdí ji děti na ponících i dospělí
- jezdci si při ní dobře osvojí všechny disciplíny jezdeckého sportu
- závodí v družstvech
- jezdci plní například disciplíny: slalom, kameny, tenisový míček, praporky
- měli by při tom cválat, ale děti jezdí krokem, či klusem
- Pony Games je zařazena v systému vzdělávání České jezdecké federace