Záměr je na rozdíl od jiných možností i v souladu s nově schváleným územním plánem. „Prostory za halou, kde se nachází i opalovací louka, jsou přímo určeny pro sportovní stavby, proto je možné tam novou sportovní halu realizovat,“ potvrdil rakovnický starosta Luděk Štíbr (ODS).

Občané se nemusí obávat. Při zastavění části travnaté plochy bude stále dost prostoru pro opalovací louku.
Vzhledem k současnému stavu 40 let staré haly jsou stavební úpravy nutností. Objekt navíc svými rozměry hrací plochy nevyhovuje sálovým sportům, proto se město rozhodlo vedle rekonstrukce také pro výstavbu haly nové, která by tyto požadavky splňovala.

Ilustrační foto.
Lidé s nepřihlášeným trvalým pobytem v místě bydliště stojí obce miliony

Oddělení rozvoje města a investic připraví nyní poptávkové řízení na výběr projektanta, který zpracuje studii rekonstrukce stávající haly a přístavby nové hrací plochy o velikosti 44 x 24 metrů ve variantě s pevnou stavbou. Město by s její pomocí mohlo v budoucnu žádat o dotace.

S výběrem místa ovšem vyvstává otázka, jak vyřešit parkování podél Rakovnického potoka. Parkoviště u haly je při otevření aquaparku v některých dnech zcela zaplněno. Stejně je na tom i parkoviště u autobusového nádraží. „Pravdou je, že v okolí nádraží i bazénu se město potýká s nedostatkem parkovacích míst, bylo by tedy vhodné plochu autobusového nádraží před halou využít pro rozšíření parkoviště,“ sdělila mluvčí radnice Kateřina Hradilová.

Nové Strašecí obdrželo dotaci na rekonstrukci haly BIOS

Také Nové Strašecí v letošním roce pokračuje v modernizaci svých sportovišť. Loni nahradilo starou tribunu na fotbalovém hřišti nové multifunkční zařízení s krytou terasou, letos se vedle zřízení pumptrackového hřiště plánuje také rekonstrukce sportovní haly BIOS. Ta je využívána pro sálový fotbal, florbal, volejbal, nohejbal, basketbal či stolní tenis. V objektu se nachází rovněž posilovna.

Ilustrační foto.
Horolezecká stěna bude zřejmě v areálu rakovnické sokolovny

Město obdrželo před nedávnem příjemnou zprávu z Ministerstva pro místní rozvoj, a sice, že mu byla přidělena dotace na rekonstrukci podlahy a stropu. Celkové náklady projektu jsou odhadovány na 7,9 milionu korun, přičemž předpoklad dotace činí 4,7 milionu korun. Spoluúčasti města by pak přesáhla tři miliony korun.

„Nyní bude probíhat výběr zhotovitele. Akce je naplánována tak, aby hlavní práce probíhaly od června do září letošního roku,“ informoval starosta Nového Strašecí Karel Filip.