Podle původních plánů měly být bezpečnostní kamery ve Vysoké ulici spuštěny nejpozději do konce září, ovšem kvůli menším problémům se jejich připojení na kamerový systém Městské policie Rakovník oddálilo.

„V současné době by však měly být kamery už v provozu," reagoval na dotaz Rakovnického deníku Václav Čermák.

V lednu se na podnět zastupitele a radního Václava Čermáka město zapojilo prostřednictvím programu Ministerstva vnitra České republiky do Programu prevence kriminality. Město podalo žádost o dotaci ve výši sto třicet pět tisíc korun na vybudování nového kamerového bodu v ulici Vysoká.

„Žádost byla přijata, začátkem června byl schválen investiční záměr. Zbylou část nákladů uhradí město," informovala tehdy Andrea Strnadová, mluvčí rakovnické radnice.

Umístění kamerového bodu je strategicky a technicky nejvýhodnější podle odborníků na budově Rabasovy galerie. Jedna kamera by měla snímat synagogu a vjezd do ulice, druhá směr k Vysoké bráně. „S Rabasovou galerií byla v tomto směru uzavřena nájemní smlouva o pronájmu části plochy, kde bude kamerový bod umístěn," doplnila informace mluvčí radnice Andrea Strnadová.

Pod kamerovým dohledem je v současné době také nově vybudované dětské hřiště na sídlišti zvaném Bendovka.