Vedení rakovnické radnice totiž stále neví, pro co jsou prostory v areálu kasáren určeny. „Ministerstvo obrany pracuje z pochopitelných důvodů v jiném režimu. K jakému účelu mají nemovitosti sloužit, nevíme," informovala Eliška Holková, tajemnice Městského úřadu Rakovník.

Starosta Zdeněk Nejdl pak připustil, že riziko vzniku ubytovny či bytů v areálu opuštěného vojenského prostoru existuje.

„Nikdo z nás neví, pro co jsou prostory zkolaudovány. Pokud by byly určené pro bydlení, pak vzniku ubytovny město jen stěží zabrání," nechal se slyšet na jedné z tiskových konferencí starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl.

Poté by totiž nepomohla ani chystaná stavební uzávěra, kterou chce vedení radnice na celý areál vyhlásit. Potíž je ovšem v tom, že stavební uzávěra sice zamezuje výstavbě a přestavbě nemovitostí pro účely ubytoven a podobně, ale rekonstrukce objektů, které jsou již schválené k bydlení, nezakazuje.

Už nyní je však více než jasné, že se do Rakovníka vojáci nevrátí. Představitelé hnutí Ano 2011 z Rakovnicka o tom jednali s ministerstvem a Rakovnickému deníku to naznačil Petr Martin, předseda oblastní organizace.

„Zatím vám k tomu nic nepovím. Se vším veřejnost i vás seznámíme ve středu," nechal se slyšet Petr Martin.

Bližší informace o chystané stavební uzávěře nemá ani vedení radnice. Ještě se neuskutečnilo setkání starosty města a zástupců ministerstva obrany.