„S dosavadním provozovatelem panem Knorem rostla nespokojenost, tedy s tím, jak objekt užívá. Podle našeho názoru došlo opakovaně i k porušení smlouvy, k ubytování v nevyhovujících podmínkách, proto jsme se rozhodli jít svojí cestou, která by měla přinést oživení sportovního areálu," řekl Rakovnickému deníku předseda TJ Lokomotiva Rakovník Miroslav Koloc. Ten se stal předsedou Lokomotivy Rakovník poté, co funkci předsedy Lokomotivy složil Marcel Burdych. Mimořádná valná hromada TJ lokomotiva Rakovník se pak sešla nyní v pondělí a zvolila po změně stanov kolektivní statutární orgán předsednictvo TJ se dvěma místopředsedy, a to Jiří Duškem (volejbal) a Radkem Hégrem (florbal), v čele právě s předsedou Miroslavem Kolocem (stolní tenis).

„Valná hromada TJ Lokomotiva také schválením podmínek pronájmu a prodeje potvrdila výpověď dosavadnímu nájemci ubytovny Sauny panu Milanu Knorovi a stojíme o nového provozovatele, který podle nás vrátí tomuto objektu důstojné prostředí ve sportovním areálu s ubytováním, restaurací a dalšími službami včetně zázemí pro volejbal. Rozhodli jsme o novém provozovateli, kterým bude po podepsání smlouvy Pavel Klátil," podotkl předseda Miroslav Koloc.

„Myslím si, že je to dobré. Hodně lidí chodí do Čermákových sadů, a hlavně i s dětmi si hrát na sokolovnu. Možnost občerstvit se zde v příjemném prostředí by byla vynikající. Navíc v okolí nic takového není," reagoval na dotaz Rakovnického deníku před časem Miroslav Novotný z Rakovníka.

DŘÍVĚJŠÍ OBAVY

V roce 2013 rozhodla Armáda České republiky o odchodu vojáků z Rakovníka (své stanovisko ale nakonec v roce 2015 změnila a do města se tak postupně mají vojáci vrátit, pozn. red.). Mezi Rakovničany se začaly šířit spekulace a obavy, že by zde mohlo vzniknout nové sídliště, nebo spíše ubytovna pro sociálně slabé občany. S myšlenkou vybudovat ji ve vojenském areálu přišel Milan Knor.

Mluvčí rakovnické radnice Alida Štulajterová na podzim roku 2013 novinářům řekla, že radní odmítli záměr Milana Knora, který již radní se svým projektem oslovil. Jeho vize s názvem Nové sídliště počítala s výstavbou tří až čtyř set bytových jednotek.

„Rada města doporučila zastupitelstvu města odmítnout jakékoliv současné i budoucí plány, které by mohly vést ke vzniku sociálně vyloučené lokality v areálu kasáren," řekl tehdy bývalý starosta města Zdeněk Nejdl (ODS).