Získala pro sebe od voličů přes šedesát procent hlasů (60,43 procent hlasů).Strana získala tři mandáty. Po jednom pak zbylé dvě politické strany, které také sestavily kandidátky, a to Komunistická strana Čech a Moravy (získala 22,76 procent hlasů) a Sdružení selského rozumu (16,80 procent hlasů).

Lídrem vítězné strany je současná starostka Denisa Závorová, která pro Rakovnický deník výsledek voleb okomentovala: „Abych přiznala, tak jsem byla celý den značně nervózní a s takovým výsledkem jsem skutečně nepočítala. Potěšilo mě, že k volbám přišlo hodně lidí a že nám dali svoji důvěru, za což jim touto cestou moc děkuji."

Do volební místnosti v Děkově jsme dorazili v sobotu v půl deváté ráno. Předseda volební komise Petr Drexler popsal: „V seznamu máme zapsaných sto pětašedesát voličů a do této chvíle jich už přišlo dvanáct." Mimo jiné jsme se dozvěděli, že tři ze čtyř členů této komise jsou úplnými nováčky. „Do Děkova jsme se nedávno přistěhovali s rodinou z Prahy, a tak jsem si řekla, že toto je ta nejlepší příležitost, jak se zapojit do zdejšího života," uvedla členka komise Václava Černá. Ze stejného důvodu usedla do volební komise i Jarmila Landová: „V Děkově se mi líbilo, proto jsem se sem před necelým rokem přistěhovala." Předsednictví se ujal rovněž nováček Petr Drexler, který se prý funkce ujal spíše ze zvědavosti. „Prostě jsem si chtěl vyzkoušet, co to vše obnáší," vysvětlil.

Voliči, které jsme během návštěvy v Děkově zastihli, měli jediné přání: „Rádi bychom, aby vyhráli ti nejlepší, což pochopitelně ukáže až čas a také to, jak se po volbách strany mezi sebou dohodnou." A na otázku, co by bylo třeba v Děkově změnit, co občanům nejvíce chybí, odpověděli starší občané, že jim nejvíce schází obchod. „To je pochopitelné. Pro seniory, kteří nemají auto a nemohou si zajet do města pro nákup, je to problém," konstatoval Petr Drexler.
Další se shodli v tom, že by bylo třeba vyčistit místní rybník, který už začíná být pomalu nebezpečný. „Když se ucpe a přeteče, tak zaplaví všechny domy a zahrady, co se nacházejí dole pod ním. Což už se jednou stalo. Voda se rozlila až dolů směrem k Vrbici," popsali Petr Drexler a poslední členka volební komise Miloslava Valentová. A Petr Drexler ještě dodal: „Už jsme se o jeho vyčištění jednou pokoušeli, ale problém je, že je rozparcelovaný a má několik majitelů."
K volební urně přišla mimo jiné i Anna Richterová: „V Děkově žiji od narození, a proto mi záleží na tom, co se v obci děje. Proto jsem se rozhodla, že půjdu dnes k novým volbám. Otázka ovšem je, jak dopadnou."

V sedm hodin večer už bylo pravděpodobně o výsledku voleb v Děkově rozhodnuto: „Přišlo přes sto voličů, nejvíce k večeru. Přišla dokonce i nejstarší, sedmaosmdesátiletá volička Waltraud Kreisslová, čímž nás potěšila," popsal Petr Drexler.

Během voleb v Děkově bylo odevzdáno 107 obálek se 470 platnými hlasy.

Zeptali jsme se Denisy Závorové, co bude v následujícím volebním období pro stranu Za nezávislou obec prioritou. „Především bychom rádi udělali na faře obecní úřad a knihovnu. Prostě takové centrum pro lidi, kde by se mohli scházet. Je třeba také zrekonstruovat obecní byt, který je ve špatném stavu. Za období, co jsem na úřadě, se totiž po nějakém bydlení v Děkově už ptalo několik lidí."

Prostřednictvím dotací by obec rovněž chtěla vyčistit místní vodní nádrž. „Ptala jsem se na situaci kolem rybníka, jehož polovina patří státu. Na stavebním úřadě v Jesenici mi bylo řečeno, že je třeba dát podnět na Odbor životního prostředí Městského úřadu v Rakovníku. Je to velké téma, které se pokusíme začít řešit," popsala Denisa Závorová.