O dvě procenta méně hlasujících pak souhlasilo s tím, aby oblast Mackovy hory byla i nadále využívána jako plocha přírody a krajiny.

Občané se tak připojili k názoru vedení města i opozice, kteří s teoretickou výstavbou hal nesouhlasí. Jak potvrdil místostarosta města Jan Bureš, jedná se ovšem o běh na dlouhou trať. „Není to nalinkovaný proces s jasným postupem. Je dobrá zpráva, že s halami občané nesouhlasí a shodují se s vedením města i opozicí, ale další kroky se budou projednávat na zastupitelstvu. Máme tu i strategický výbor, bude se zjišťovat, zda je potřeba právní analýza. Jasné ovšem je, že se jedná o zavazující rozhodnutí a že dojde ke změně územního plánu k případně vypracování nového,“ popsal další možné kroky Jan Bureš.

Piráti (zleva): Jana Skopalíková, Jiří Snížek, Simona Luftová.
Kdo povede Středočeský kraj? Podívejte se na zastupitele, které jste si zvolili

Upozornil také, že proces tvorby či změny územního plánu rovněž není jednoduchý. „Musíme určit pověřeného zastupitele, zhotovitel územního plánu, který ho musí zpracovat a pak bude veřejné projednání. Následně se k tomu vyjádří občané, instituce. Poté se budou vyhodnocovat připomínky. Po schválení se bude řešit náhrada škod, není to jednoduchá záležitost,“ dodal.