„Já mít takovýto barák, který je kompletně špatný, tak jej raději zbořím a postavím nový," řekl svůj názor Jiří Ludačka. Ten upozornil na fakt, aby město do budovy nemuselo neustále investovat.

„Takovéto úvahy, tedy postavit zcela nový bazén někde na zelené louce v Rakovníku, už tu v minulosti byly," reagoval Zdeněk Nejdl (ODS), starosta Rakovníka.

Ačkoliv by se to mohlo zdát jako ideální řešení, není tomu tak. Výstavba zcela nového bazénu je investice v řádech sta milionů korun.

„V Berouně stál nový bazén dvě stě padesát sedm milionů korun," zjistil během zasedání Jan Švácha (TOP 09), místostarosta Rakovníka.

Oproti tomu, jak již starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl několikrát řekl, náklady na komplexní opravu plaveckého bazénu se pohybují podle předběžných odhadů kolem osmdesáti milionů korun.

„Z koncepce vyplývá, že při celkové rekonstrukci budovy bazénu a bazénu vůbec toho původního příliš mnoho nezbude. Stejně tak budou vyměněny kompletně veškeré technologie za nové. Navíc bazén je na strategickém místě," vysvětlil Zdeněk Nejdl.

Starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl také připomněl, že město vyhlíželo již několik let také dotační výzvu, na kterou by se oprava bazénu vztahovala. „Jedna taková již v energetických úsporách byla, ale byla nevýhodná," informoval Zdeněk Nejdl s tím, že se obrátil na Marcela Chládka (ČSSD), rakovnického zastupitele, ministra školství a senátora, jestli se nějaké dotace nechystají. Podle ministra má vedení města čas do konce roku na to, aby podalo žádost o dotaci na investici.

„Určitě by měla být rekonstrukce bazénu rozdělená na etapy, veškerá rozhodnutí vedení města musí jít ruku v ruce, než vyschne dotační kanál. Vedení města musí mít stanové své priority a netahat je jako králíky z klobouku. Od nového vedení města musí přijít takováto strategická rozhodnutí," sdělil Marcel Chládek.

Podle starosty Zdeňka Nejdla si nové složení zastupitelstva určitě s otázkou problematiky bazénu poradí.

„Tak, jak jsme si poradili se školní jídelnou, kdy nám ji hygiena zavírala, tak si myslím, že i na opravu bazénu se najdou zdroje. Poté bude dalších čtyřicet let bazén fungovat. Všechno zkrátka někdy přijde na řadu, teď přišel bazén," dodal starosta Zdeněk Nejdl.