Město stránku zprovoznilo přesně před čtyřmi lety. Od té doby si získala mnohé fanoušky. A popularita facebookových stránek města roste stále více. Aktuálně stojí před hranicí dvou a půl tisíce fanoušků i sledujících, což je v porovnání s počtem obyvatel Nového Strašecí (přibližně pět a půl tisíce) opravdu úspěch.

„Facebook je jedním z nástrojů, díky kterým se město mohlo otevřít svým občanům a přinášet aktuální i zajímavé informace,“ uvedl starosta města Karel Filip.

Na tom se shoduje s místostarostkou města Libuší Vosátkovou, která dodává: „Informace uveřejňujeme zejména o kulturním dění, ale občas zabrousíme i do historie. Politiku zde však zásadně vynecháváme.“

Ve srovnání s okolními městy dosahuje Nové Strašecí na Facebooku velice dobrých výsledků. Nemá sice tolik fanoušků jako například mnohem větší Kladno (aktuálně přes tři tisíce fanoušků), Rakovník (více než dva tisíce sledujících) nebo Středočeský kraj (přes osm tisíc fanoušků), ale poráží je v interakci, tedy v komunikaci se svými obyvateli.

Přitom k tomu Novému Strašecí stačí i mnohem méně příspěvků.

Profily vedlejšího Stochova nebo Lán pak zaostávají ve všech směrech.

Ilustrační fotografie.
Dejte si pozor. O Dušičkách míří na hřbitov i zloději
Ilustrační foto.
Chřipka zatím lidi netrápí, viróz ale přibývá

Město kromě facebookové stránky plné aktuálních zpráv však i nadále zachovává své tradiční informační kanály, jako jsou internetové stránky nebo Novostrašecký měsíčník, kde si lidé mohou přečíst podrobnosti ve větších souvislostech včetně zajímavých autorských článků.

Některé kanály v Novém Strašecí dokonce vylepšily. Například hromadné rozesílání SMS zpráv se transformovalo do takzvaného mobilního rozhlasu. Ten uživatelům poskytuje rychlý přístup ke všem zajímavým aktualitám a informacím ohledně Nového Strašecí, vybrat si a sledovat novinky lze ale i z více měst najednou.

Mobilní rozhlas funguje jako jednoduchá čtečka, která upozorní na nové příspěvky na webových stránkách města. Lidé si mohou vybrat, zda je zajímají nejnovější zprávy, pořádané kulturní a sportovní akce či informace z úřední desky.

Snahy o lepší informovanost svých občanů si všimli také organizátoři soutěže Přívětivý úřad, ve které loni město Nové Strašecí získalo první místo za Středočeský kraj a celkové třetí místo mezi městy v celé republice.