Rozhovor s mluvčí radnice si přečtěte zde

Proč tomu tak je? To sama neví.

„Nyní po mně chtějí z města nějaký souhlas a ani nevím, k čemu. Vše jsem předala právnímu zástupci, který z toho také moudrý nebyl," sdělila Rakovnickému deníku Věra Vítková. Té se navíc zastal také Krajský úřad Středočeského kraje, kam se po zákazovém rozhodnutí Věra Vítková obrátila.

„Stavební úřad žádným způsobem neuvedl, o jaký rozpor při provádění stavby se jedná a co odvolatelka (Věra Vítková) provedla odlišně od stavebního povolení," napsal krajský úřad a také dále stavebnímu úřadu v Rakovníku vytkl, že chybně uvedl počet účastníků v řízení.

Podle mluvčí Městského úřadu Rakovník Alidy Štulajterové zdejší stavební úřad vydal stanovisko na základě toho, že stavba byla provedena v rozporu se stavebním povolením.

„Rozhodnutí zdejšího stavebního úřadu bylo zrušeno z důvodu chybně stanoveného okruhu účastníků řízení a nedostatečného odůvodnění, nikoliv však z důvodu, že paní Vítková splnila všechny podmínky stanovené v pravomocném stavebním povolení," reagovala na dotaz mluvčí Alida Štulajterová.

Jak se Rakovnickému deníku podařilo zjistit, problém podle vyjádření Městského úřadu Rakovník není v opravě samotné, ale v tom, že Věra Vítková provedla práce na cizím pozemku bez souhlasu jeho vlastníka. Tedy že si nechala ještě zateplit garáž a upravila vjezd do ní.

„Je to nesmysl. Ten vjezd tu byl od počátku a větší. Ten starý rozlámaný beton jsem nechala vyměnit za zámkovou dlažbu. Nyní je mnohem menší. Garáž stojí na stejném místě, mám to ověřené i z katastrálního úřadu, není tak pravda, jak tvrdí úředníci, že se mi garáž posunula. Jsem stále na svém pozemku," komentovala Věra Vítková. Ta celou věc vnímá jako šikanu. To ale rakovnický úřad odmítá.

„Důrazně odmítáme tvrzení, že by se v dané věci jednalo o mstu úředníků z důvodu, že upozornila na černou stavbu. Ve věci „černé stavby" probíhalo soudní řízení, jehož město nebylo účastníkem," ohradil se Městský úřad Rakovník prostřednictvím mluvčí Alidy Štulajterové.

Se žádostí o pomoc při řešení této kauzy se obrátila Věra Vítková, jak již Rakovnický deník své čtenáře několikrát informoval, formou otevřeného dopisu na rakovnické zastupitele a tedy i na starostu města Rakovník Zdeňka Nejdla (ODS).

„Na otevřený dopis paní Vítkové není jednoduché odpovědět. Několikrát jsem s ní jednal a snažil jsem se jí pomoci. Zodpovědně se budu moci vyjádřit poté, až obdržím informace od dotčených orgánů. Pokud vím, probíhá v této věci odvolací řízení," napsal před časem Zdeněk Nejdl v první odpovědi Rakovnickému deníku. Následně do redakce zaslal mail s přílohou, která dokazuje, že s Věrou Vítkovou komunikoval v roce 2011. „Mnohé se od té doby událo. Zatím nejsem se vším seznámen. Obecně si myslím, že se k ní úřady i ČEZ měly chovat lépe. Co za tím bylo a je, opravdu nevím," napsal starosta Zdeněk Nejdl.