„Výlov děláme každoročně a počtvrté takto veřejně pro lidi. Náš nápad se ujal a lidé jsou spokojení. Někdo se přijde jen podívat, jiní si koupí a odnesou rybu domů, živou či vykuchanou, a nebo si na ní pochutnají přímo na místě třeba z udírny,“ popisuje Radek Šukovský, hospodář místní organizace Českého rybářského svazu v Novém Strašecí.

Jak potvrdil, nejvíce se při výlovu i letos objevil kapr, amur, lín, štika, candát a bílá ryba. „Rybník má rozlohu 3,5 hektaru. Vylovíme zhruba třicet metráků ryb, ale myslím, že letos to bude více,“ řekl v zhruba v polovině akce hospodář. „Každoročně z rybníka vylovíme od malých rybiček až po ty největší. Některé ryby jsou roční, jiné tříleté. Ty větší dáváme na zarybnění sportovního revíru – Klíčava II. v sousedství. Rozkládá se na bezmála 9 hektarech,“ doplnil rybářský hospodář.

Hledání pokladu s detektivem Kvídem v Kněževsi.
Děti v Kněževsi hledaly poklad s detektivem Kvídem

Novostrašečtí rybáři, kteří pořádali akci na svojí základně, mají celkem 240 dospělých členů, okolo 10 dorostenců a 45 dětí. Lovná parta se skládá zhruba z dvaceti až třiceti lidí. Další se účastní brigád, které svolávají několikrát do roka.

Součástí sobotního výlovu byla i náborová akce pro nejmenší, kterým dělal průvodce vodník. Děti mohly vyzkoušet rybolov a rovnou se přihlásit do rybářského kroužku. Odměnou pro pracanty, kteří byli po pracovní sobotě pořádně promáčení a zabahnění, bylo rožněné sele, které pro ně během soboty kolegové pod širým nebem připravili.

Ilustrační foto
U budov plánují vybudovat zásaky
Halloweenský průvod má v Rakovníku letitou tradici.
Tradiční Halloweenský průvod přilákal stovky dětí i dospělých