Kavárna je součástí týdenního stacionáře Dobromysl a opravdu v ní vstoupíte do jiného světa. Pivo vám natočí nebo dobrou kávu uvaří klienti stacionáře. A to je právě cílem kavárny: propojit svět zdravých lidí se světem hendikepovaných.

Nabídka kavárny se postupně rozšíří. Přes den si mohou návštěvníci dát polévku, o víkendech se bude vařit. Poslouží zároveň i jako informační centrum. Takže se tu na cestě tímto koutem Rakovnicka můžete dozvědět o všech zajímavých místech a akcích v mikroregionu Novostrašecko. Měla by být vlastně takovým kulturním středobodem mikroregionu. Nabízí i volný přístup k internetu. O pěkných místech vám řeknou sami klienti prostřednictvím svých zážitků, protože většinu z nich sami navštívili.

„Naši klienti se na práci už dlouho těší. Je to pro ně něco úžasného. Pořád o tom přemýšlejí a mluví, jestli dobře zvládnou obsluhovat zákazníky. Jestli něco nezkazí. S kolegyní jim říkáme, že vůbec o nic nejde, že se všechno naučí. I pro nás je to nové, nikdy jsme s kolegyní v kavárně nepracovali, ale těšíme se na to," řekla Daniela Kederová, vedoucí stacionáře.

Při slavnostním otevření kavárnu zaplnili první hosté: známí, přátelé, kteří při budování pomohli, obyvatelé Dobromyslu i jejich rodinní příslušníci. Všem, kteří pomohli, patřilo poděkování a dárek.

Při slavnostním přípitku vše hezky shrnula Daniela Kederová: „Přeji, aby se tu dobře dařilo všem, kteří kavárnu navštíví, i těm, co tu budou pracovat. Přeji si také, aby se nám dařila myšlenka propojovat tyto dva světy."

Slavnostní chvíli podtrhla svým zpěvem Chipo Hynková za doprovodu Heleny Havlíkové. Dalším bodem slavnosti byla vernisáž obrazů klientů stacionáře. Kavárna totiž poslouží zároveň jako malá galerie. Jako první tu vystavují své obrázky klienti stacionáře. Projekt Informační a kulturní centrum Dobromysl s kavárnou se začal rodit už před dvěma roky. Začátek však doprovázely těžkosti. Chyběly finanční prostředky na předfinancování projektu. Nakonec pomohli přátelé, kteří sem jezdí na víkendové semináře. Byl podpořen z dotace Státního zemědělského intervenčního fondu.

Kavárna v týdenním stacionáři Dobromysl má otevřeno od pondělí do pátku od deseti do dvaadvaceti hodin, o víkendu od dvanácti do dvaadvaceti hodin. Nabízí mimo jiné i výbornou zmrzlinu.