Pokaždé rada města vybírá osobnosti mezi navrženými od institucí, občanů i z vlastních návrhů. Tentokrát se ocenění dostalo šesti osobnostem, které jsou známy za hranicemi města, okresu i kraje. Starosta města ve svém projevu zdůraznil: „Úspěch se nerodil lehce, ale z každodenní mravenčí práce."

Rada města udělila tato vyznamenání:

Zlaté W krále Vladislava II. II. třídy lékařce Lence Suchanové za dlouholetou vzornou práci lékařky. MUDr. Suchanová působí v Novém Strašecí od roku 1977 jako obvodní a závodní lékařka.
Do roku 2009 pracovala také na chirurgickém oddělení zdejší polikliniky. Sloužila zde i pohotovost. Ve městě a v nejbližším okolí je výraznou a oblíbenou lékařskou osobností známou svým vstřícným a přímým jednáním na vysoké profesionalní úrovni.

Zlaté W krále Vladislava II. III. třídy Bohuslavu Veckovi za zásluhy o rozvoj města. Bohuslav Vecka působil od roku 1973 jako učitel a v letech 1975 – 1980 a 1990 – 2012 jako ředitel Středního odborného učiliště v Novém Strašecí. Za dobu jeho působení došlo k nárůstu žáků na učilišti a zavedení nových učebních a studijních oborů.

Díky rozvoji školy je Nové Strašecí přechodným domovem pro řadu žáků z blízkého i vzdáleného okolí. Bohuslav Vecka se svojí dlouholetou prací zasloužil o rozvoj města a šíření jeho dobrého jména.
Pamětní plaketu města s právem nosit zlaté W Janu Málkovi za zásluhy v pedagogické práci. Jan Málek působil na Středním odborném učilišti v Novém Strašecí od roku 1965 do roku 2002. Byl zde výraznou a erudovanou osobností školy.

Vynikal především svými obdivuhodnými encyklopedickými znalostmi z oblasti přírodních věd. Výrazně se zasloužil o dobré jméno školy a našeho města.

Starosta města Karel Filip udělil tato vyznamenání:
Pamětní plaketu města s právem nosit zlaté W Davidu Laňkovi za propagaci města v literatuře. Spisovatel David Laňka se převážně zaměřuje na životopisy hereckých osobností. Z literatury faktu občas vybočí do dětské literatury.

Tam patří i knížka Dobrodružství Billa Madlafouska. Jmenuje se Pravdomil, ale říká si Bill.
V humorných a svěžích příbězích zúročil autor svá školní léta prožitá v Novém Strašecí. Kniha svým dějem, ilustracemi i doprovodným materiálem přispěla k popularizaci města.

Pamětní plaketu města s právem nosit zlaté W Ljubě Davídkové za dlouholeté pracovní zásluhy a věrnost povolání městu Nové Strašecí. Ljuba Davídková pracuje na MěÚ 23 let jako referentka a následně jako vedoucí účtárny.
Vždy svoji práci odváděla s příkladnou pečlivostí a náročné úkoly, obzvláště při neustálých změnách zákonů zvládala na odborné úrovni.

Rada města udělila pamětní plaketu města s právem nosit zlaté W Miloslavu Mrázkovi za zásluhy o rozvoj sportu ve městě. Miloslav Mrázek je výrazná osobnost fotbalu v Novém Strašecí. Poprvé oblékl novostrašecký dres v sezóně 1981/82 a i jeho zásluhou klub postoupil z okresního přeboru do I.B. třídy.
Ačkoliv o hráče Mrázka měly zájem mnohé fotbalové kluby, zůstal věrný Novému Strašecí, kde působil 20 let jako aktivní hráč. Dnes působí jako trenér divizního fotbalového klubu.