Ve volbách zvítězila ČSSD s 33,94 procenty. Druhé skončilo Město pro rodinu s 20,64 procenty, třetí ODS s 12,35 procenty, čtvrtá pak koalice KDU - ČSL a Strana Zelených s 10,05 procenty.

Jak hodnotí výsledky voleb lídři ODS Pavel Vaic a KSČM Zdeněk Thuma?

Pavel Vaic ODS:
Výsledek voleb je překvapením. Překvapil mě počet hlasů u ČSSD a Města pro rodinu. Musíme bojovat dál. Určitě neskládáme zbraně. Pravdou je menší volební účast, to je škoda. Budeme pokračovat dál. Děkuji voličům, všem, kteří přišli. Děkuji těm, kteří nám dali hlasy. Jsem přesvědčený, že výhledově, tak jak to řekl předseda Fiala, neskládáme zbraně. Musíme pokračovat v našem úsilí, abychom se opět navrátili, na posty, které jsme měli. Myslím si, že někteří lidé, tím se vracím na komunální úroveň, zapomněli, co vše ODS pro město udělala. Věřím tomu, že naší snahou se k tomu opět vrátíme. O povolebním vyjednávání členové strany rovněž nepřemýšleli. V pondělí se sejdou na společné stranické schůzce. Po té se dohodnou, co bude dál.

Zdeněk Thuma KSČM:
Dopadlo to podstatě podle toho, jaké máme v Novém Strašecí politické spektrum. Naše strana KSČM zůstala na dvou kandidátech. Výsledek nás nepřekvapil, čekali jsme to. Voličům, kteří nám dali hlas pochopitelně, děkujeme. Akorát volební účast byla dost mizerná. Čtyřicet sedm procent je dost málo. Povolební vyjednávání zatím promyšlené nemáme. Výsledky přišly pozdě v noci. Jednání rozjedeme co nejdříve, uvidíme, jak se domluvíme. Dodržíme volební program, ve kterém máme spolupráci. Pokud bude spolupráce k něčemu, neodmítáme spolupracovat s nikým.