Příliš do smíchu není především Rakovníku. Ten má z fondů regionálního operačního programu obdržet v dotacích v celkovém sumáři bezmála 29,5 milionu korun. Starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl však věří, že se žádné nečekané události nestanou. Opírá se o tiskovou zprávu Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy.

„Zatím to vnímám tak, že se obávat o peníze nemusíme a doufám, že se nic nestane. Vše se ale může ještě změnit," řekl svůj názor Rakovnickému deníku Zdeněk Nejdl.

V ruce přitom měl již zmiňovanou tiskovou zprávu z regionální rady. Právě v ní je napsáno, že pozastavení certifikace ze strany ministerstva financí nemá žádný vliv na proplácení peněz příjemcům dotací.

Starostové si tak alespoň částečně oddychli. Úřad Regionálního operačního programu v tiskové zprávě také reagoval na dění okolo projektu na opravu zámku Buštěhrad.

„Úřad uvádí, že v současné době registruje projektovou žádost s tímto názvem, která je v procesu hodnocení. Žádná dotace uvedenému projektu tak dosud nebyla schválena, a proto nemohly být prostředky z Regionálního operačního programu proplaceny," citoval z tiskové zprávy starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl.