Notně posílen alkoholem, což bylo patrné hned, jak po nehodě vystoupil z vozu, jel ve Škodě Felicii do středu Křivoklátu.

Alkohol ho tak přemohl, že na místní silnici už nezvládl řízení. Proto v mírném stoupání zastavil. Vozidlo zřejmě nezabrzdil. To začalo couvat až do levého příkopu, kde narazilo do malého stromu.

Další podrobnosti k nehodě sdělila tisková mluvčí rakovnické policie Jana Žáčková: „Muž za volantem jevil jasné známky požití alkoholu. Policisté ho vyzvali k dechové zkoušce. Tu však odmítl." Odmítl i odběr krve. Navíc hříšník u sebe neměl řidičský průkaz ani doklady od auta. Policistům tvrdil, že si auto vypůjčil. S dopravní hlídkou nespolupracoval.

Jeho arogantní chování vyústilo až ve fyzické napadení policisty z obvodního oddělení. Za to byl na místě zadržen a se souhlasem státního zástupce skončil v cele. Ještě před tím se podrobil lékařskému vyšetření, zda může 
v tomto stavu vůbec v cele pobývat.

„S mužem nyní probíhají úkony trestního řízení," dodala Žáčková. Protože řidič odmítl dechovou zkoušku i odběr krve, může být ve správním řízení „odměněn" značnou sankcí, a to od pětadvaceti do padesáti tisíc korun. Na vozidle vznikla škoda odhadem za pět tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn.