Podle posledních zpráv z rakovnické radnice by oprava vnitrobloku, tedy prostranství mezi panelovými domy zmíněných sídlišť, měla začít v září letošního roku.

„Předpokládaný termín ukončení prací je pak květen příštího roku," informovala Alida Štulajterová, mluvčí rakovnické radnice.

Vnitroblok sídliště chtělo vedení radnice zrekonstruovat již před šesti lety. Tehdy však místní obyvatelé místo výběru jedné z variant donesli na radnici petici s tím, že chtějí více zeleně. Odbor rozvoje města a investic se začal vnitroblokem zabývat znovu v loňském roce, kdy na město přišla od obyvatel žádost o rekonstrukci. Tentokrát se odboru podařilo najít s Rakovničany kompromis. Kromě parkovacích míst a vytvoření klidové zóny zde bude i dost zeleně. Navíc zde budou mít místní k dispozici záhony, které budou moci opečovávat.

„Rada města rozhodla vypsat zjednodušené podlimitní řízení na uvedenou zakázku s tím, že se rozhodla vyzvat k podání nabídek a prokázání kvalifikace pět společností," uvedla Štulajterová a dodala, že hodnotícím kritériem nabídek je nejnižší nabídková cena.

Do opravy vnitrobloku sídliště se město rozhodlo pustit na základě přidělené dotace z ministerstva pro místní rozvoj. To přidělilo městu čtyř milionovou dotaci. Peníze musí město vyčerpat do konce letošního roku.