V sobotu byla v Sýkořici oficiálně ukončena akce: oprava střechy a budovy obecního úřadu. Dokončuje se i její zateplení.

Starosta Jiří Šulc zdůraznil: „Při dnešním rozpočtovém určení, které každý rok nějakým způsobem klesá, si nemůžeme dovolit nějaké vyskakování, pokud se tedy nechceme zadlužit. Ale střecha už byla v havarijním stavu, a tak jsme se několik let marně snažili o dotace. Museli jsme tedy udělat zásadní rozhodnutí a kraj nám vyšel vstříc. My sami bychom si nemohli dovolit dát ze svého rozpočtu do rekonstrukce jeden a půl milionu korun."

Pozvání na sobotní malou slavnost přijal senátor Marcel Chládek. Kromě starosty byl přivítán také místostarostou Zdeňkem Zelenkou, zastupitelem Radkem Malinou, předsedkyní finančního výboru Janou Vokounovou a účetní Romanou Zelenkovou. „Díky kraji jsme mohli zhodnotit náš majetek. S rekonstrukcí jsme začínali v polovině srpna a skončili jsme do konce října. K tomu jsme opravili sociální zařízení, chodbu a nějaké drobnosti," popsal Jiří Šulc.
Na fasádu byly umístěny hodiny, které jsou v noci osvětlené.

„Po zkušenostech ze zimy už můžeme říci, že máme značnou úsporu na topení. Úspora energie bude znamenat dvaceti až třiceti procent, a to bude znát," zdůraznil Jiří Šulc.

Zasedací místnost úřadu je totiž využívána daleko více, než tomu bylo v minulosti. Místní ženy sem přicházejí dvakrát v týdnu cvičit aerobic, a třikrát v týdnu sem chodí 8 až 10 dětí do mini školičky hudební výchovy. „Od září ji zde provozuje Jarka Poláková. Děti ve věku od 5 do 15 let sem dochází po škole. Už zde uspořádali jeden koncert, diváků byla plná zasedací místnost. Další se prý chystá na konec června," dodal Jiří Šulc.