Do prvomájového průvodu přijeli zaměstnanci Sběrných surovin, se služebním vozidlem Trabant nezůstali pozadu ani zaměstnanci spojů. I když byl déšť na spadnutí, z Rakovníka se sem vypravili jezdci na mopedech Stadion. Prvomájový průvod přijeli pozdravit soudruzi ze spřáteleného východního Německa a dokonce i z Rumunska.

Tentokrát se nenechali zahanbit ani vojáci místní posádky z Klubu vojenské techniky a na tento slavnostní den „vypulírovali" obrněný transportér OT 64 maďarské výroby. Kvůli udržení pořádku bylo nasazeno několik vozů Veřejné bezpečnosti, pomoct musela dokonce Tatra 603, i s početnými osádkami. Řízení provozu se ujal jako obvykle Jaroslav Hurt.

Prvomájová kolona se rozjela za hustého deště pozdravit občany v Krupé a Mutějovicích. Ani hustý déšť neodradil přihlížející a ti srdečně, co jim síly stačily, mávali a zdravili prvomájovou kolonu. Cílem byla Nesuchyně. Účastníky tu přivítali pionýrky a svazáci párky, pivem a malinovkou. Vše za lidové ceny deset korun. V hostinci se rozjela nefalšovaná májová veselice. Posádku vozidla Fiat 126 P tvořili Lukáš Polák a Eva Tótová z Mutějovic. Bez závad dojeli až do cíle. „Je to suprové auto. Jezdíme s ním i běžně, nejen spanilé jízdy. Slouží dobře," pochvaloval si Lukáš Polák.

V pořádku dorazili do Nesuchyně i vojáci v „ótéčku". „Už je to naše třetí letošní jízda. Dvakrát jsme vyjeli s OT 64 Skotem na tankodrom u Podbořan, kde se natáčel Tankový prapor," popisoval předseda klubu Štefan Ďurina. První máj ve Hředlích a okolí slavili také lidé ze sousedních okresů. Příslušníci Československé lidové armády k nám zavítali z Plzně. Příslušníci Veřejné bezpečnosti byli ze Slaného, Loun. „Teď jsme přijeli z Postoloprt, kde prvomájový průvod už skončil," řekl za všechny náčelník Jindřich Kabourek.

Právě kvůli oslavám prvního máje v jiných městech organizátoři připravují ten hředelský až na druhou hodinu odpolední. Lidé se tak stačí v pohodě vrátit například z Kryr, kde se už několik let pořádají velké prvomájové retro oslavy.

Ve Hředlích se letos uskutečnil první máj ve stylu retro podruhé. Jestli přijelo více veteránů, neměli pořadatelé přesně spočítané. „Řekl bych ale, že účastníků bylo asi o něco více. Lidé se o akci dozvědí například z internetových stránek Trabant klubu Nesuchyně. Kromě toho máme plno známých, takže si to mezi sebou řeknou. Z našeho prvního máje nemusí být velká akce, kdyby sem přijelo tři sta aut, už by se sem nevešla a nedalo by se to organizačně zvládnout," vysvětloval Jaroslav Hurt, jeden z pořadatelů.

Tentokrát v průvodu chyběly alegorické vozy. Zřejmě svoji roli sehrálo počasí. Hředelští už měli výzdobu připravenou, ale raději vše nechali doma, aby to nezmoklo a mohli ji použít třeba v příštím roce.

Nestála ani tribuna v Mutějovicích. „Když jsem ji stavěl loni, nelíbilo se to jednomu člověku v Mutějovicích, takže jsem si řekl, že ho nebudu dráždit," zkonstatoval Hurt. První máj připravil Trabant klub Nesuchyně spolu s dobrovolnými hasiči Nesuchyně, Mutějovice a Hředle a Fan klubem Škoda.