V současné době jsou ještě v areálu dělníci, kteří pracují na odstranění jednotlivých stavebních nedodělků. „Termín kolaudace je stanovený na 10. července, jakmile bude dílo shledané jako provozuschopné, návštěvníkům bude umožněn vstup do areálu. O této skutečnosti budeme neprodleně informovat prostřednictvím webových a facebookových stránek města a mobilní aplikace. Původní termín otevření Tyršova koupaliště byl pozdržen, protože dodavatel nepředal dílo ve smluveném termínu,“ informoval mluvčí rakovnické radnice Jiří Cafourek.

Zastupitelé města o rekonstrukci areálu Tyršova koupaliště rozhodli v loňském roce, a to na základě velmi špatného stavu, který způsobil požár v polovině července roku 2017. Ten kompletně v nočních hodinách zničil dřevěnou halu Kongo a přilehlé objekty. Původně se měl areál Tyršova koupaliště rekonstruovat v několika etapách i kvůli finančním možnostem, nicméně kvůli požáru se město rozhodlo vše urychlit a areál obnovit.

Plameny pohltily halu Kongo v areálu Tyršova koupaliště.
Plameny pohltily halu Kongo v areálu Tyršova koupaliště

V rámci rekonstrukce bude vybudováno nové zázemí celého areálu včetně restaurace, pergoly, ale také zde bude menší bazének pro malé děti a neplavce, modernizace se dočkají také mola a další věci. Veškerou dokumentaci si můžete prohlédnout na webových stránkách města. Kromě toho nyní město řeší, jak zlepšit kvalitu vody.

Ilustrační foto.
Na Rakovnicku hořel les, hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu
Ilustrační foto
Hodně pít a málo popíjet, doporučuje jedna z rad záchranářů