Sbor pěje: „Vzhlížejme vzhůru, k andělskému kůru…" Akorát Petronel to kazí… Do hry vstupují další známé postavy, ale i ty přimyšlené, které jsou blízké jejich protagonistům. Zrovna tak, jako děj. Pohádku si totiž připravily děti z Dětského domova v Novém Strašecí. Předvedly ji na vánoční besídce všem přítomným, přátelům, fandům, sponzorům, zaměstnancům, i třeba učitelům, kteří děti učí.

„Vánoční besídku připravujeme každý rok jako poděkování. Přijíždějí sem i někteří rodiče našich dětí," vysvětloval ředitel domova Alexandr Krško. Tradičně se tu představují všichni mladí obyvatelé domova, ale letos tři chyběli. Tři osmnáctiletí hoši byli na galakoncertu v Havlíčkově Brodě na akci Daruj hračku s Českým rozhlasem. Tady převzali dárky pro děti z domova.

Vánoční příběh na pódiu však nekončí jen napravením Petronela. V samém závěru se u mikrofonu sejdou všichni aktéři a společně představí v písni průběh vánočních příprav i samotné Vánoce v dětském domově. Děj doprovodili zimními obrázky od Josefa Lady.

Pásmo vlastně od začátku až do konce připravila Radka Becklová: „Letos jsme vystoupení pojali trochu moderněji, to aby děti bavilo. Vybrali jsme si moderní písničky a pohádku Anděl Páně," vysvětlovala při dooblékání andělů a posledních přípravách autorka. Pohádku si herci tak trochu přizpůsobili sobě na míru. Odehrála se v nebi, kam chodili hříšníci z řad obyvatel domova. „Takže vlastně realita," dodala Radka Becklová.

Pohádku herci nacvičovali tak měsíc a půl. Ale když prý je autorka viděla na generálce, myslela si, že ji hrají poprvé. Při premiéře se ale všichni aktéři vypjali k úctyhodnému výkonu. Například anděly hráli Věra, Mário a Klaudie. „Už bych to chtěla mít za sebou," svěřila se těsně před představením Věra.
Kulisy k pohádce malovala kolegyně Radky Becklové Simona Boučková. Ta maluje kulisy pokaždé. Kostýmy si vytvořili sami. „Něco jsme si objednali, něco dotvořili. Já jsem taková sběratelka, takže bylo kam sáhnout," vysvětlila Radka Becklová.

Ještě než se herci před vystoupením připravili do úplné dokonalosti, před oponou vystoupily Sexy bonbónky. Diváky „rozehřály" několika známými písněmi, které zazpívaly a zahrály na kytary. Děti na kytaru učí lektor Stanislav Jedlička. Ten sem za nimi pravidelně dojíždí.

Besídka byla také vyvrcholením oslav 70. výročí založení dětského domova.