Je možné, že by se mohl jeho scénář opakovat i na Rakovnicku. Neznámí muži žádali dvě ženy o půjčku peněz na taxi, s tím, že kamarádí s jejich synem. Žádná z nich ale na tuto báchorku neskočila.

Mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková popsala: "V prvním případě požádal poškozenou, aby mu zapůjčila mobilní telefon, že si potřebuje jejímu synovi zavolat. Ta mu telefon skutečně půjčila a podezřelý uskutečnil hovor. Policisté následně zjistili, že muž hovor pouze předstíral. Žena byla velice obezřetná a žádné peníze na taxi podezřelému nedala. Poté co odešel, volala svému synovi, který jiřekl, že žádného kamaráda za ní neposlal a že takového známého nemá."

Také čtěte: V rakovnické nemocnici zatím lékaři nechybí

V druhém případě postupoval podezřelý ve stejném duchu, rovněž uskutečnil fiktivní telefonát z mobilu poškozené, navíc věděl i jméno její vnučky, jejíž fotografii měl možnost vidět v jejím domě. Ani v tomto případě mu žena žádné peníze nedala, s tím, že u sebe finanční hotovost nemá. Následně vše oznámila policistům, stejně jako poškozená v prvním případě.

"K popisu neznámého podezřelého ženy uvedly, že v prvním případě se představil jako pan Musil, v druhém případě jako pan Novotný, "konkretizovala Marcela Pučelíková.

V prvním případě uvedla poškozená, že se mělo jednat o muže ve věku 30 - 35 let, vysoký 160 – 170 cm, špinavé blond vlasy, česané dozadu, dolní zuby výrazně žluté, pravděpodobně od kouření, oblečen do černého kabátu a džínových kalhot. Druhá žena uvedla k popisu podezřelého, že měl být vysoký zhruba 180 – 185 cm, krátce střižené černé vlasy, oblečen do tmavé bundy, světlých kalhot a na nohou světlé sportovní boty.

Nepřehlédněte: Na rakovnické radnici usedne nová tajemnice

"Upozorňujeme všechny občany, aby si vždy ověřili věrohodnost legend, pod kterými tito lidé vystupují a v případě podezření, že se jedná o podvodníky, volali na linku 158. Pokud by došlo k případu, že jim někdo z oslovených lidí peníze poskytne, může se jednat o trestnýčin podvod, za který hrozí až dvouletý trest odnětí svobody," dodala Marcela Pučelíková.