Krásné počasí a příjemné teploty plně nahrávají motorkářům. Ti vyrážejí na projížďky na silných strojích.
Policisté z Územního odboru Policie České republiky Rakovník by touto cestou chtěli apelovat na řidiče motocyklů, kteří své stroje „vytáhli“ na silnice.

Jejich mluvčí Jana Žáčková totiž v této souvislosti upozorňuje: „Je potřeba si uvědomit, že přílišná dychtivost a nepozornost může způsobit i smrt.“ Od začátku teplých dní, které nastaly, bylo na silnicích 
v republice již mnoho nehod, při kterých figurovali motorkáři. „Řidiči těchto těžkých strojů si vůbec neuvědomují, že mají stejné povinnosti jako řidiči osobních vozidel a platí pro ně stejná pravidla,“ zdůraznila Jana Žáčková.

Proto je potřeba předvídat chování řidičů jedoucích před i za motorkářem, vnímat dopravní situaci, ve které se nachází, přizpůsobit rychlost povětrnostním podmínkám a stavu vozovky či výkonu a druhu své motorky, zbytečně nespěchat a být ostražitý. Zbytečně neriskovat a raději dojet o pět minut později na místo určení, než skončit 
s těžkými zraněními či smrtelným úrazem.

Dávat si pozor s místech předjíždění, ve městech u přechodů, obchodních domů, kde jsou větší pohyby lidí, v lesních úsecích na zvěř či změnu podmínek na komunikaci. „Policisté budou na silnicích více přihlížet na chování motorkářů, neboť právě nehody, kde figurují tito řidiči, jsou nejčastější. A nemusí být ani z jejich viny. Přesto následky jsou opravdu mnohdy fatální. V rámci předcházení těmto vážným dopravním nehodám se budou provádět různá bezpečnostní opatření,“ upozornila ještě Žáčková.