Přišlo mnoho malých i velkých zvídavých návštěvníků, a to s jedinou myšlenkou: „Co že nového nás dnes asi v bukovském lese zase po roce čeká?“ Za pořadatele tehdy konstatovala Miluše Svobodová: „Děti byly spokojeny, pobavily se s pohádkovými postavičkami a splnily úkoly, za které u každé pohádky dostaly odměnu v podobě drobné hračky nebo sladkosti.“

Pohádkových zastavení byla rovná dvacítka, a tak přišlo vhod i občerstvení s pitím a také klobásou. Jednotlivá pohádková stanoviště byla zasazena v krásných lesních zákoutích v bukovském lese v místech zvaných U Vrbiček. Krom hereckého umu dospělých v maskách pohádkových postav a jejich krásného přístupu k dětem bylo vidět, že si všichni dali velkou práci s přípravou masek i stanovišť.

„Všichni dali do příprav svůj čas, kterého v dnešní uspěchané době není nikdy nazbyt,“ potvrdila Miluše Svobodová. Před deseti lety bylo krásné slunečné počasí a i díky tomu přišlo více než 230 dětí v doprovodu dospělých.

„Na celé akci je fajn, že se dá dohromady parta lidí různého věku i profesí, kteří dokážou rozzářit dětská očka. Tentokrát všichni oslovení rádi pomohli a ukázali, že nemyslí jen na sebe. Přejme si, aby nám všem dospělým nechyběl úsměv na tváři a dokázali jsme rozdávat radost kolem sebe, tak jak to bylo pohádkovém lese ve Velké Bukové,“ popřála Miluše Svobodová.

Kroučovské slavnosti
Z ARCHIVU: Kroučovské slavnosti měly grády, přijel i senátor