V roce 2011 manželé Šorsákovi a sourozenci Eva a Zbyněk Gregorovi založili družstvo mladých hasičů. Nyní se družstvo účastní různých hasičských i netradičních soutěží. Je zapojeno také do hry Plamen. Kromě toho děti každý rok mají letní hasičské soustředění. Chodí na brigády, podnikají výlety.

„Sbor hasičů nyní funguje dobře, ale potřebujeme k nám přitáhnout také mladé, aby sbor existoval a dobře fungoval i v budoucnosti," uvedla starostka sboru přílepských hasičů Vlasta Šorsáková. Mladí už dosáhli několika úspěchů, například loni ve Velké Chmelištné na soutěži o pohár starosty získali v mladší kategorii první místo a ve starší kategorii skončili čtvrtí.

„Nesmím zapomenout náš největší úspěch v roce 2015. Loni se dorostenky probojovaly do krajského kola, kde obsadily šesté místo v družstvech. Před týdnem v Kladně v krajském kole požárního sportu dorostu v jednotlivcích Gabriela Šorsáková obsadila páté místo," vypočítávala Vlasta Šorsáková.

Kromě dětí jsou aktivní také ženy. Vytvořily družstvo a soutěží v požárním sportu. Účastní se okrskového i okresního kola, memoriálu v Chrášťanech a rovněž netradičních závodů. Naposledy to bylo v Čisté.

Přílepský sbor patří do jednotky JPO5. Má k dispozici vůz Avia a cisternovou automobilovou stříkačku CAS 16.
Na svém kontě z poslední doby mají zásah u největšího lesního požáru v republice, v katastru obce Chrášťany v roce 2015. V témže roce zasahovali dvakrát v Pavlíkově. Doma hasili dvakrát, a to v roce 2008, kdy hořel dům u Vášů.

„Poprvé začalo hořet ve čtyři hodiny ráno. Byl to velký požár. Zasahovaly při něm okolní jednotky, i profesionální hasiči. Půl roku nato ve stejnou dobu hořel znovu," vzpomínala starostka Sboru dobrovolných hasičů Přílepy Vlasta Šorsáková, která je, dalo by se říci, zasloužilou členkou hasičů. Začínala u nich ve třetí třídě v kategorii mlad