11 aktivit pak bylo realizováno pro 21 602 návštěvníků z řad široké veřejnosti. Ředitelka střediska Jiřina Prošková k tomuto tématu konkretizovala: „Připraveny byly čtyři výstavy. Turisté se mohli zúčastnit exkurzí do nádherné chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko v rámci Dne Země, Evropského dne parků i Dne stromů." Děti z Rakovnicka si díky přispění křivoklátského informačního střediska mohly zasoutěžit na botanických či ekologických soutěžích v Rakovníku.

„Návštěvníci Křivoklátu si pochvalovali prodejnu pana Karla Breníka, kde si mohli zakoupit nejen svačinu ale i zmrzlinu. Byli opět roztrpčeni tím, že nejezdí žádný spoj do Skryj. Ale nejvíce si stěžovali na příliš drahé restaurace. Chybí zde rychlé a levné občerstvení – samoobslužné a také nedávno zavřený hotel „U Sýkorů". Největším nedostatkem je však stále bankomat," popsala Jiřina Prošková.

Informační středisko navštívilo 24 624 turistů tedy o 2167 více nežli v loňském roce. Nejvíce cizinců přijelo opět z Anglie, Ruska a Německa. Nejčastější otázky kromě ochrany přírody, výletů, kultury, stravování a ubytování směřovaly opět na bankomat a hlavně na Národní park Křivoklátsko. „Vřelý dík patří firmám za finanční dary. Ty šly jednak na provoz informační a turistické přepážky, pořádání Evropského dne parků a dobrovolnické akce na úpravu naučné stezky U Eremita. A jednak také na nákup materiálu na vzdělávací programy a na Dobrovolnický den firmy," zdůraznila Jiřina Prošková s tím, že děkuje také vedení Správy CHKO za spolupráci a lektorům za zajímavé přednášky a exkurze.

Díky dotaci ze Středočeského kraje ve výši 45 000 korun na podporu Národní sítě environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty EVVO se podařilo zrealizovat 20 výukových programů. „Děti, studenti a například i senioři z Domu seniorů v Novém Strašecí se tak seznámili blíže s Chráněnou krajinnou oblastí Křivoklátsko," doplnila Prošková.

A jaké výstavy a programy vás čekají v nejbližší době? „V současné době probíhá oprava stěn a malování výstavní místnosti, za což patří poděkování Haně Abrahámové, která již také opravila dřevěné schody," upozornila Jiřina Prošková.

Přesto se můžete těšit již od 6. února na výstavu fotografií pana Jaroslava Hrušky a Svatopluka Šaldy „Příroda a myslivost".
Pochopitelně nebude chybět veřejností velmi žádaná akce: Den Země – 16.dubna. „Nesmím zapomenout na Agenturu ochrany přírody a krajiny, která nám každoročně na provoz a údržbu poskytne 150 000 korun, za což i jí patří velký dík," dodala Prošková.