Po maškarním karnevalu, dětském dnu s rybářskými závody, které připravil obecní úřad ve spolupráci například s místními rybáři i ostatními dobrovolníky, čekalo na děti „Vítání podzimu“. Malá slavnost vyšla přesně na první podzimní den, takže ho tady uvítali vskutku originálně.
Všichni se sešli na hřišti u mateřské školky. Na zahřátí děti proběhly takzvanou opičí dráhu. To znamenalo propěhnout se a sklouznout po skluzavce a třeba překonat horolezeckou stěnu.

Ke správnému podzimu samozřejmě patří draci. Ty si děti samy vyrobily. Použily papír a přírodní materiál, který podzim nabízí – listy, kaštany. Jen získat mašle na ocas nebylo tak jednoduché. Každá mašle totiž znamenala splnit pravý podzimní soutěžní úkol.

Na jednom stanovišti sbíraly a poznávaly houby, na dalším poznávaly druhy ovoce, házely brambory do koše. Jinde sestavovaly zvířata a přiřazovaly k nim jejich potravu.

Při posledním úkolu si i trochu smlsly. Se zavázanýma očima ochutnávay podzimní ovoce, jablka, švestky, hrušky, a musely poznat, co právě jí. Většina z nich to poznala úplně přesně. Na konci si ještě všechny děti opekly buřty.

„Děti se na hřišti pěkně vyřádily. Napočítali jsme jich čtyřicet dva. Ti mladší přišli se svými rodiči. Jsme rádi, že se akce povedla. Určitě připravíme ještě něco dalšího,“ plánovala místostarostka Marcela Veidenthalerová.